Cele mai mari temeri ale femeilor

1 65115 original jpg jpeg

Sunt momente în viaţă în care e firesc să-ţi fie teamă. Sunt însă şi situaţii când temerile pot deveni cel mai mare duşman al unei femei, fiindcă acţionează ca o piedică în calea evoluţiei sale.

Situaţiile în care frica devine cel mai mare duşman al femeii sunt nenumărate. Te simţi incapabilă să acţionezi şi nu poţi face multe lucruri:de la înot,din cauza spaimei de apă,până la problem ce ţin de partener sau de relaţia de cuplu. Primul pas spre vindecare este să conştientizezi acest lucru. Apoi să construieşti,pas cu pas,zidul de apărare.

Teama de schimbare

Pentru multe persoane,schimbareaeste o sursă de teamăşi de stres:de ce să mă mut când eu m-am obişnuit aici? De ce să pierzi timp şi energie gândindu-te cum să eviţi asta când ţi-ai putea lua inima în dinţi? Gândeşte-te că o schimbare este de cele mai multe ori inevitabilă,ca şi ploaia.

Contează doar cum o abordezi. Ori îţi pui pelerina şi ieşi,ori stai în casă şi aştepţi să treacă. O schimbare,oricât de mică,te ajută să devii mai curajoasă,să capeţi încredere în tine.

Teama de a vorbi în public

Potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici,frica de a vorbi în public este mai înspăimântătoare chiar şi decât moartea. Numai gândul că trebuie să vorbeşti în faţa unei săli pline îţi taie respiraţia,simţi că ţi se înmoaie picioarele şi ai impresia că nu mai ştii nimic din ce trebuie să spui. În acest caz,cheia succesului e repetiţia,aşadar,pregăteşte-te din timp.

Repetă discursul în faţa oglinzii. Iar când eşti în faţa cu alte persoane,cum sunt părinţii din parc,cei ai colegilor de şcoală ai copilului,un truc care funcţionează de minune este să te gândeşti că vorbeşti cu cea mai bună prietenă a ta.

Teama de a nu fi înşelată

Poate veni din faptul că în trecut ai trecut prinr-o astfel de experienţă şi ai rămas cu răni încă deschise. Odată ce ai intrat într-o nouă relaţie,nu te lăsa măcinată de gândul că actualul partener va face acelaşi lucru.

Teama de a nu fi înşelată poate fi şi un semn al insecurităţii tale. Adoptă o atitudine pozitivă şi gândeşte-te că este cu tine fiindcă te iubeşte şi te place exact aşa cum eşti. Totodată,această temere te poate face foarte geloasă şi posesivă. Nu-i face reproşuri şi scene de gelozie nejustificată.

Nu-l suna cât e ziua de lungă,sub tot felul de pretexte,căci,la un moment dat,ar putea fi tentat să caute la altă femeie liniştea,adică să facă exact lucrul de care te temi cel mai tare:să te înşele!

Mai citeşte şi:

Teama de angajament într-o relaţie

Temerile bărbaţilor în funcţie de zodie

Teama de eşec

La serviciu ai acelaşi post de când te-ai angajat pentru că nu ai avut curajul să participi la examene de promovare. Sau nu ai îndrăznit să-ţi schimbi slujba pentru că nu crezi că eşti destul de pregătită pentru a începe altceva. E timpul să te schimbi,ca să câştigi. Nu uita că eşecul e secretul oamenilor de succes.

Ştiai că Thomas Edison a încercat de 1000 de ori până a reuşit să inventeze becul electric? Gândeşte-te că nu ai nimic de pierdut şi la beneficiile pe care le ai dacă îţi asumi riscul. Trebuie să crezi în forţele tale.

Teama de singurătate

O altă temere des întâlnită este aceea de a nu rămâne singură. Şi asta aduce nefericire pe mai multe planuri. Astfel,  multe femei stau într-o relaţie cu o persoană pe care nu o mai iubesc. Începe să comunici mai mult,să-ţi faci prietene noi. Poţi merge,de exemplu,la un curs de dans sau chiar poţi participa la câteva acţiuni de voluntariat.

Altele devin extrem de posesive cu copiii şi încearcă să le dicteze viaţa,astfel încât să-i ţină cât mai aproape. Însă copiii vor deveni mult mai apropiaţi dacă le vor lăsa libertatea de care au nevoie.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg