Ciocolata. Câtă e indicat să mănânci şi ce tip să alegi?
E delicioasă şi e preferata tuturor, indiferent de vârstă. Îţi potoleşte pofta de „ceva bun“ şi este sănătoasă, dar care este mai bună: cea neagră, cea albă sau cea cu lapte? Şi care este „doza“ zilnică de ciocolată pe care ne-o recomandă experţii în domeniu? Descoperă în cele ce urmează!
Ce tip de ciocolată e mai sănătos
Nutriţioniştii recomandă ciocolata care are un conţinut de 70 la sută de cacao (cea neagră),aceasta fiind considerată cea mai sănătoasă. Acest tip de ciocolată conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi decât cea cu lapte.
Ce cantitate avem voie să mâncăm
Deşi previne numeroase afecţiuni,nu trebuie să uităm că ciocolata are un conţinut caloric destul de ridicat,în jur de 400-500 de calorii,la suta de grame. Din acest motiv,nu este indicat să mâncăm mai mult de două bucăţele de ciocolată pe zi.În caz contrar,pe lângă faptul că ne vom îngrăşa,ne putem în pericol ficatul şi pielea.
Iată cât de benefică este ciocolata neagră: Te scapă de anxietate
Conform unui studiu realizat de centrul medical al Universităţii din Dallas,Texas,ciocolata neagră te scapă de anxietate,de gândurile negre şi îţi dă o stare de spirit excelentă şi îţi oferă energie pentru întreaga zi.