Conopida. Beneficii care te-ar putea surprinde

1 70308 original jpg jpeg

Conopida este un centru de putere de elemente nutritive, dar ştiai că poate fi un mare ajutor în cura de detoxifiere? Aceasta are mai multe beneficii, printre care şi detoxifierea organismului.

 Beneficiile consumului de conopidă:1. Previne deteriorarea de la agenţi cancerigeni

Principalul scop al unei cure de detoxifiere  este să elimini toxinele care se găsesc în organism. Conopida este nutritivă,datorită faptului că poate preveni deteriorarea produsă de agenţii cancerigeni. Aceasta conţine o componentă numită glucozinolati. Este cea care îi dă conopidei un miros distinct,dar a fost demonstrat că protejează plămânii şi stomacul de agenţii cancerigeni comuni.

2. Este bogată în fibre

O digestie sănătoasă este o parte esenţială a detoxifierii. Din fericire,conopida este bogată în fibre,care este modul cel mai natural de a curăţa corpul. Nu numai că te va ajuta să ai o digestie sănătoasă,ci te va ajuta să slăbeşti.

3. Este săracă în carbohidraţi

Când vine vorba de detoxificare,carbohidraţii nu sunt prietenii tăi. Ceea ce înseamnă că conopida este o bună prietenă. Aceasta poate lua locul multor alimente bogate în carbohidraţi,cum sunt pâinea,orezul,pizza şi multe altele. Când aportul de carbohidraţi este mai mic,o să te simţi mai bine şi mai sănătoasă,corpul tău îţi va mulţumi.

4. Reduce riscul de a dezvolta cancer

Conopida şi broccoli,conţin în mod natural un ingredient care poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Acest compus,numit sulforafan,s-a dovedit că inhibează nu numai unele celule canceroase induse de agenţi cancerigeni,dar şi unele forme de cancer ereditar.

5. Condiment de detoxifiere chiar mai puternic

Studiile arată că şofranul are calităţi preventive semnificative asupra cancerului,în special atunci când este combinat cu o substanţă numită în mod natural,izotiocianat de fenetil. Această substanţă este prezentă în legumele crucifere,cum este conopida. Adaugă un pic de şofran pentru un super-aliment de detoxifiere.

6. Este bogată în antioxidanţi

Antioxidanţii sunt renumiţi pentru că ne protejează de dezvoltarea de boli,contracarând radicalii liberi care produc deteriorarea celulelor. Aceste substanţe chimice magice par în mod natural în fructe şi legume,aşa cum sunt prezenţi şi în conopidă. În plus,este bogată în vitamina B 6,C şi K,dar şi în fibre,acizi graşi omega 3 şi vitamina colina,mai puţin cunoscută.  

7. Ajută la reducerea inflamaţiei

O detoxifiere adecvată poate contribui la combaterea inflamaţiei cronice din corp,fie că este cauzată de stres,lipsa de somn sau de dietă. Când vine vorba de diete,conopida ar trebuie să se afle în prima parte de sus a listei de detoxifiere pentru combaterea inflamaţiei. Este o sursă de vitamina K,care reglează sistemul inflamator. Studiile arată că aceasta ajuta la protejarea împotriva dezvoltării bolilor de inimă şi a osteoporozei,ambele fiind caracterizate prin inflamaţie.

 8. Face detoxificarea mai uşoară  

Asta e corect. Am spus deja că detoxificarea trebuie să fie uşoară. Graţie acestui centru de putere de nutrienţi,numit conopidă,poţi face tratamentul de detoxifiere. Conopida poate fi transformată în orice aliment de care ai poftă. Ai poftă de produse lactate? Poţi face sos Alfredo cremos cu conopidă. Ai poftă de orez,prepară ceva pe bază de conopidă. Ai poftă de o pizza? Poţi încerca o reţetă de conopidă în crustă.

Detoxificarea nu înseamnă privarea de alimente. Conopidei trebuie să-i mulţumim pentru asta.Recente