Cum foloseşti corect uleiul de măsline

Acest tip de ulei se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume. Conţine antioxidanţi care-ţi protejează inima, precum şi grăsimi mononesaturate. Află cum trebuie să-l consumi!
Ambalajul,extrem de important
Pentru a profita de toate calităţile sale şi să nu-şi piardă gustul,este bine să cumperi ulei de măsline îmbuteliat doar în sticle de sticlă. Cele din plastic permit pătrunderea aerului în sticlă,ceea ce duce la oxidarea uleiului,care va deveni rânced. De asemenea,sticlele trebuie să fie închise la culoare şi cât mai puţin transparente.
Citeşte şi:
Cum foloseşti corect uleiurile
Beneficii ale uleiului de migdale
Locul de depozitare
Chiar dacă vrei să ai mereu uleiul la îndemână,acest lucru nu înseamnă că îl poţi depozita lângă o sursă de căldură sau în bătaia soarelui. Căldura duce la degradarea antioxidanţilor,care nu doar că nu vor mai avea acelaşi efect benefic asupra organismului,dar şi gustul uleiului se va schimba.
Contează ce culoare are?
Există credinţa conform căreia uleiul mai închis la culoare este de o calitate superioră. Însă,adevărul e că nu contează ce culoare are uleiul. Aceasta depinde de momentul în care au fost culese măslinele,precum şi de momentul în care au fost transformate în ulei.
Benefic doar dacă nu este prăjit
Dacă uleiul de floarea soarelui poate fi folosit la prăjeli fără nicio problemă,uleiul de măsline are punctul de preparare mai scăzut,ceea ce înseamnă că se degradează mai repede. Uleiul de măsline este recomandat la salate,sosuri,paste sau poate fi uns peste bruschete. În momentul gătirii îşi pierde calităţile şi modifică gustul preparatelor. De asemenea,odată desfăcut,uleiul de măsline trebuie consumat în maximum 24 de luni. Dacă capătă un miros rânced,uleiul trebuie aruncat imediat.































