Cum îţi poate afecta dieta sănătatea tiroidei

simeon stalpnicul png

Tiroida este o componentă cheie a sistemului endocrin, deoarece îndeplineşte mai multe funcţii în organism, printre care se numără controlarea metabolismului, stimularea pierderii în greutate şi menţinerea echilibrului la nivelul funcţiilor hormonale.

Specialiştii atrag atenţia că poate apărea un dezechilibru la nivelul tiroidei,dacă nu acorzi atenţie regimului tău alimentar. Iată de ce să ţii cont când vine vorba de dieta pe care o adopţi zi de zi. 

Consumi prea puţine calorii

Chiar dacă vrei să scapi de kilogramele în plus,a reduce brusc numărul de calorii consumate poate afecta modul de funcţionare a tiroidei. Când corpul dispune de prea puţine calorii,nivelul energiei scade,ceea ce înseamnă că glanda tiroidă nu mai funcţionează la parametri normali. Din această cauză,vei slăbi şi mai greu decât în mod obişnuit.

Bei prea multă cafea

Studiile arată că persoanele care beau prea multă cafea se confruntă cu probleme tiroidiene. Aşadar,încearcă să nu bei mai mult de 400 mg de cofeină pe zi.

Mănânci prea puţini carbohidraţi

Cu toate că un consum mare de carbohidraţi duce la creşterea în greutate,nici reducerea drastică a cantităţii lor nu te va ajuta să slăbeşti. Din contră,dacă organismul dispune de puţini carbohidraţi,funcţiile tiroidiene scad,ceea ce înseamnă că vei pierde din masa musculară.

Consumi prea mult gluten

Consumul unei cantităţi prea mari de gluten împiedică tiroida să funcţioneze în mod corespunzător. Din această cauză,pot apărea dezechilibre la nivelul hormonilor,cât şi la nivelul metabolismului.