Cum să te împaci cu complexele fizice

1 67474 original jpg jpeg

Fie că eşti prea scundă, că eşti plinuţă sau fără forme, mereu o să ai ceva de îmbunătăţit în privinţa aspectului fizic. Aşa suntem noi, femeile! Vrem părul creţ şi blond, când îl avem brunet şi fin, mătăsos şi drept. Imperfecţiuni sau nu, psihologii spun că ne putem simţi mai bine în pielea noastră dacă ne acceptăm corpul aşa cum este.

E foarte posibil ca un defect fizic,să spunem,un nas nu foarte feminin,să scadă stima de sine şi încrederea. Ştiai că cei din jur ne văd aşa cum ne vedem noi?

De exemplu,ai urechile clăpăuge şi consideri că acesta este farmecul tău,este un detaliu şic pentru aspectul fizic,şi asta te face să te simţi bine în pielea ta. Ei bine,aşa te vor vedea şi ceilalţi. Depinde de tine cum vrei să fii percepută!

Mizează pe atuurile fizice

Dacă nu-ţi plac sânii tăi,scoate în evidenţă altă parte a corpului,mai înzestrată. Fă o listă cu defectele tale şi cu calităţile şi vei vedea că ai destule motive să te bucuri de cum arăţi. Ai forme voluptoase,adică nu ai un trup de model? Dacă te uiţi în oglindă şi îţi face plăcere de ce vezi,să ştii că eşti pe drumul cel bun.

O atitudine pozitivă şi zâmbitoare te va ajuta să-ţi faci mulţi prieteni şi vei câştiga mult în viaţă. Eşti mai înaltă decât este media înălţimii femeilor,dar ai picioare superbe? Mândreşte-te cu corpul tău,pentru că ai de ce!

Nu te interioriza!

De obicei,defectele fizice produc complexe,iar complexele afectează personalitatea. Ca să eviţi să ajungi în situaţia în care nu vrei să mai ieşi din casă,nu vrei să te întâlneşti cu prietenele,cu nimeni,pentru că ţi-e ruşine de cum araţi,te poţi ajuta şi de trucul bazat pe autoironie.

Fă mici glumiţe pe seama defectelor tale şi vei vedea că micile complexe nu ţi se vor mai părea probleme existenţiale. Şi vorbeşte deschis cu prietenii şi membrii familiei despre nemulţumirile tale.

Ei îţi vor spune părerea lor sinceră,eventual şi trucuri pentru a-ţi pune în valoare calităţile.Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg