Cum să-ţi citeşti partenerul de viaţă

1 52883 original jpg jpeg

De câte ori nu ţi-ai pus întrebarea ce gândesc bărbaţii, ce se ascunde în spatele anumitor comportamente, de ce se poartă altfel când sunt în gaşcă cu prietenii, de ce nu sunt în largul lor în intimitate... Să trecem în revistă câteva ipoteze.

Da,vom încerca împreună să dăm deoparte vălul care ascunde „misterele” de comunicare ale partenerului de viaţă,să aflăm cum îţi spune fără cuvinte cât de mult te iubeşte... Şi tot acum vom afla ce comportamente ar trebui să-ţi dea de gândit.

Pare mereu un bursuc îngândurat

Bărbaţii sunt de multe ori prinşi în propriile gânduri şi probleme. Ei preferă să-şi rezolve treburile singuri. Acest lucru nu înseamnă că partenerul tău nu este capabil să comunice cu tine,ci mai degrabă că,înainte de a-ţi împărtăşi problemele lui,trece toate lucrurile printr-un filtru raţional. De cele mai multe ori,bărbatul va căuta soluţia,fără să discute prea mult. Tu poate îţi iei o piatră de pe inimă când îi povesteşti necazurile de la serviciu,cât de anostă a fost ultima petrecere la care aţi fost împreună,dar el reacţionează diferit. Când vorbiţi despre o anumită situaţie,el şi porneşte să caute o soluţie. Dacă nu o găseşte,se va închide şi mai mult în sine. În momentul în care simte că nu poate să vină cu o soluţie,are gustul amar al neputinţei.

Nu este atent şi nici romantic

De multe ori,romantismul nu este la îndemâna bărbaţilor. Educaţia lor este de vină:să fii romantic înseamnă să fii slab. Mai mult,să-ţi expui romantismul şi să-ţi arăţi slăbiciunile în faţa celorlalţi sunt riscuri de evitat. Bărbaţii îşi exprimă dragostea arătându-şi puterea. Pe scara valorilor masculine,a fi un mascul Alfa este esenţial. Şi atunci,cum să fii romantic şi îndrăgostit,când trebuie să fii „cel mai tare din parcare“? Bărbaţii încearcă mai degrabă să-şi arate iubirea cu daruri scumpe. În efortul de a-ţi demonstra cine sunt,ei uită de multe ori că bucuria stă şi în detalii,în lucrurile mărunte ale vieţii. Pentru un bărbat este  romantic şi să vă priviţi în ochi,dar şi să-i apreciezi reuşitele.

Este cu totul altul în prezenţa prietenilor

De câte ori nu te-a necăjit pentru cum se comportă în prezenţa prietenilor?! Îl ştii altfel,dar în preajma găştii lui devine alt om,face glume deocheate,bea,se ia la întreceri stupide. Toate astea pentru că trebuie să-şi câştige respectul celorlalţi,demonstrând că e abil,puternic şi plin de şarm. Este în competiţie şi intră-n joc cu toate prejudecăţile sociale şi de grup. El te iubeşte,dar îşi schimbă comportamentul,adaptându-se grupului. Faptul că te ia la o întâlnire cu prietenii lui înseamnă din start că se mândreşte cu tine,că vrea să le arate acestora ce femeie are alături. Ideal ar fi să-l laşi singur cu ei sau să ieşiţi împreună atunci când şi ceilalţi sunt însoţiţi. Dacă se uită la tine des,dacă te ţine de mână şi te implică în activităţile lui,este evident că-ţi spune cât te iubeşte.

Te exploatează...

Îi spui de o sută de ori să fie ordonat,dar degeaba. Este clar lipsit de bun-simţ şi un neatent de mare clasă! Se poate ca lucrurile să stea aşa sau se poate ca,pur şi simplu,o parte din cerinţele tale să i se pară neimportante. Bărbaţii se focalizează pe anumite lucruri pe care le consideră esenţiale,lăsând mai la coada listei altele. Este foarte posibil ca bărbatul tău să nu-ţi uite parfumul preferat,data ta de naştere sau amintirile din luna de miere. Aşa că s-ar putea să fie atent doar la ce consideră el că este cu adevărat important pentru voi.

Dacă ai nevoiede un sfat,trimite întrebarea ta pe e-mail sau sună la 0724.539.589. Alexandru Cojocaru,psihologRecente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg