Cum te feresc de boli fructele şi legumele de toamnă
Odată cu venirea toamnei trebuie să ne axăm pe fructele şi legumele de sezon pentru că acestea constituie o sursă de vitamine şi minerale. Iată ce conţin şi la ce ne ajută fiecare.
Dovleacul,sursă de potasiu
Cu gust dulce,dovleacul aduce organismului vitaminele B dar şi potasiu şi bifre. Cartofii dulci conţin vitamina A. Indiferent dacă îi consumaţi copţi,fierţi sau prăjiţi,cartofii dulci sunt o sursă de vitamina A şi fier şi au proprietatea de a preveni apariţia bolilor inflamatorii.
Merele,bune pentru inimă
Dulci sau acrişoare,merele pot fi consumate crude sau coapte,cus au fără coajă. Ele sunt bogate în flavonoide şi au proprietatea de a ne menţine inima sănătoasă. În plus,merele conţin antioxidanţi iar fiecare fruct în parte conţine 4g de fibre.
Perele conţin vitamina C
Dulci şi suculente,perele nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative ci şi o importantă sursă de vitamina C şi cupru pentru organism dar şi de fibre vegetale.
Află de AICI ce beneficii pentru sănătate au roşiile şi strugurii,