Cum te feresc de boli fructele şi legumele de toamnă

1 72006 original jpg jpeg

Odată cu venirea toamnei trebuie să ne axăm pe fructele şi legumele de sezon pentru că acestea constituie o sursă de vitamine şi minerale. Iată ce conţin şi la ce ne ajută fiecare.

Dovleacul,sursă de potasiu

Cu gust dulce,dovleacul aduce organismului vitaminele B dar şi potasiu şi bifre. Cartofii dulci conţin vitamina A. Indiferent dacă îi consumaţi copţi,fierţi sau prăjiţi,cartofii dulci sunt o sursă de vitamina A şi fier şi au proprietatea de a preveni apariţia bolilor inflamatorii.

Merele,bune pentru inimă

Dulci sau acrişoare,merele pot fi consumate crude sau coapte,cus au fără coajă. Ele sunt bogate în flavonoide şi au proprietatea de a ne menţine inima sănătoasă. În plus,merele conţin antioxidanţi iar fiecare fruct în parte conţine 4g de fibre.

Perele conţin vitamina C

Dulci şi suculente,perele nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative ci şi o importantă sursă de vitamina C şi cupru pentru organism dar şi de fibre vegetale.

Află de AICI ce beneficii pentru sănătate au roşiile şi strugurii,



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg