De ce ar trebui să nu mai consumi ketchup

1 67958 original jpg jpeg

Folosit la pizza, sendvişuri ori omlete, ketchupul este un sos apreciat de mulţi dintre noi. Specialiştii recomandă folosirea lui cât mai rar. Motivul? Nu este atât de sănătos pe cât pare.

Conţine sirop de porumb bogat în fructoză

Găsim pe rafturile din magazine diverse tipuri de ketchup. Majoritatea însă au în compoziţia lor o cantitate mare de sirop de porumb bogat în fructoză,care este o alternativă mai ieftină la trestia de zahăr şi sfecla de zahăr.

Oamenii de ştiinţă consideră acest ingredient mai dăunător decât zahărul obişnuit. Şi asta pentru că,în timp,poate duce la obezitate,afecţiuni cardiovasculare,diabet şi boli de ficat gras non-alcoolic.

Potrivit unui studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition“,consumul de sirop de porumb bogat în fructoză poate fi unul dintre motivele pentru apariţia obezităţii.

Conform unui alte cercetări publicate în aceeaşi revistă,consumul de băuturi îndulcite cu sirop de porumb bogat în fructoză duce la obezitate,sindrom metabolic şi diabet de tip 2.

În acesta se găseşte foarte mult zahăr şi sodiu

Limitarea consumului de zahăr este importantă pentru a preveni obezitatea,excesul de greutate şi apariţia multor boli. Potrivit unei cercetări recente,aportul crescut de zahăr duce la dezvoltarea cancerului.

Conform Asociaţiei Americane a Inimii,un adult nu ar ar trebui să consume mai mult de 1500 mg de sodiu pe zi. O lingură de ketchup poate avea până la 167 mg de sodiu.

Studiile arată că un consum prea mare de sodiu poate creşte tensiunea arterială,care este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral. Hipertensiunea arterială poate duce,de asemenea,la boli de inimă,de rinichi şi insuficienţă cardiacă congestivă.

Are potenţatori de aromă

Mulţi producători adăugă,de asemenea,în ketchup tot felul de potenţiatori de arome,cum este glutamatul monosodic (MSG),despre care medicii spun că poate cauza numeroase probleme de sănătate,precum leziuni ale creierului,inflamaţia ficatului,obezitate,dureri de cap,greaţă,astm,schimbare a frecvenţei cardiace.

Credit foto:www.fastcoexist.comRecente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg