De ce e bine să consumi soia

1 67597 original jpg jpeg

Studii recente arată că fotochimicalele din soia au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea te apără de bolile de inimă, cancer, alină simptomele menopauzei, iar lista beneficiilor nu se opreşte aici. Vedem in acest articol de ce e bine să consumi soia.

Iata 5 beneficii uimitoare ale consumului de soia:

-Soia păstrează inima sănătoasă

Boabele de soia sunt bogate în proteine,calciu,fier,zinc,fosfor,magneziu,complexul de vitamina B,acizi graşi Omega-3 şi fibre. Consumul de lapte de soia poate scădea nivelul colesterolului. Aceast beneficiu a fost recunoscut pe scară largă la mijlocul anilor '90,când s-au publicat rezultatele a peste 38 de studii clinice. Acestea arată că o dietă cu proteine din soia reduce semnificativ colesterolul rău (LDL) şi trigliceridele,menţinând în acelaşi timp nivelul colesterolului bun (HDL). Mai mult,dietele sărace în grăsimi saturate şi colesterol,care includ 25 de grame de proteină de soia în fiecare zi pot scădea riscul apariţiilor bolilor de inimă.

-Consumul de soia este foarte important daca vrei sa ai oase sănătoase

Soia conţine calciu şi magneziu,minerale importante pentru sănătatea oaselor. În plus,izoflavonii (fitoestrogeni asemănători ca structură estrogenului uman,dar mai slabi) care să găsesc în soia pot inhiba distrugerea oaselor. Un studiu publicat în revistele de medicină internă din septembrie 2005 arată că aportul de soia scade semnificativ riscul apariţiei fracturilor,în special în rândul femeilor care se află la menopauză.

-Soia estompează simptomele menopauzei

Studiile recente au arătat că soia ajută la atenuarea simptomelor menopauzei. Specialiştii spun că un consum de 40-80 mg de izoflavoni zilnic poate ajuta la ameliorarea semnelor menopauzei.

-Soia te apără de cancer

Dintre toate tipurile de cancer,datele ştiinţifice privind soia şi cancerul de prostată par a fi cele mai promiţătoare;multe studii susţin rolul său în prevenirea şi chiar tratarea cancerului de prostată.

Mai mult,fitoestrogenii din soia sunt „antiestrogeni“. Cu alte cuvinte,acestea pot bloca estrogenul să ajungă la receptori-prin urmare,protejează femeile de a dezvolta cancer de sân.