De ce e bine să iei micul dejun

1 69705 original jpg jpeg

„Luaţi mesele regulat şi nu săriţi peste micul dejun.” Aţi auzit această frază de nenumărate ori şi este normal să vă întrebaţi: De ce?

În timpul zilei,metabolismul nostru este ocupat cu arderea caloriilor (catabolism),iar noaptea cu acumularea acestora (anabolism),iar această funcţionare a organismului în funcţie de timp e cunoscută sub denumirea de bioritm.

Bioritmul nostru este circadian (24 de ore),sincronizarea lui făcându-se după alternanţa zi/noapte. Perturbarea acestui bioritm circadian zilnic printr-un program de luare a meselor haotic – săritul peste micul dejun,cina prea copioasă şi la ore târzii etc. – degenerează invariabil într-o multitudine de patologii,de la unele tranzitorii (cum ar fi digestia proastă),la afecţiuni digestive,cardio-vasculare,îmbătrânire precoce etc. Hrănirea în contra-timp cauzează somn agitat,trezire greoaie,senzaţii de oboseală,luare în greutate,supraponderabilitate,obezitate.

Citeşte mai multe AICI.