De ce este omega 3 importantă pentru organism

cha cha cha chia jpeg

Când vine vorba de grăsimi, a devenit cunoscut faptul că acestea nu sunt duşmanii organismului. Grăsimile sunt bune pentru noi, şi, în cazul în care nu ai auzit, consumându-le poţi chiar să slăbeşti. Cei mai benefici pentru sănătate sunt acizii graşi omega 3.

De ce sunt benefici

Aceştia acţionează ca agenţi puternici anti-inflamatori. Din păcate,dietele noastre tind să fie prea bogate în omega 6,care este luat din uleiurile vegetale,cu un consum de 15 porţii de omega 6 pentru fiecare porţie de omega 3. Un raport mai benefic,de stimulare a sănătăţii se află în jurul valorii de 6,prin limitarea aportului de consum de omega 3 şi omega 6. Omega 3 reduce numărul trigliceridelor din sânge,reduce riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer,reduce severitatea simptomelor de depresie şi declinul cognitiv,printre altele.

Tipuri de Omega 3

Există 3 tipuri principale de acizi graşi omega 3. EPA,DHA şi ALA. EPA-ul este un puternic anti-inflamator şi a fost demonstrat că luptă împotriva tulburărilor mentale,cum este depresia. DHA-ul este o componentă structurală a membranelor celulare şi care formează 40 % din grăsimile polinesaturate ale creierului.

DHA-ul este foarte important să fie prezent în organism atunci când eşti însărcinată şi după,deoarece este esenţial în dezvoltarea sistemului nervos. ALA-ul este acidul gras omega 3 care trebuie să fie consumat printr-o dietă sănătoasă,prin surse vegetale grase. Acesta trebuie să fie convertit în ceilalţi doi acizi,în scopul de a funcţiona. Acest proces este ineficient cu un randament mic,astfel încât ALA-ul nu este sursa ideală de omega 3.

Din ce putem lua acizi graşi omega 3:

Omega 3 sunt acizi graşi esenţiali care trebuie să fie consumaţi printr-o dietă sănătoasă. Corpul nu produce propriul acid gras. Sursele cele mai importante sunt somonul,uleiul de peşte,sardinele,care conţin EPA şi DHA. Există surse vegetariene,cum sunt inul,cânepa,chia,soia şi nucile,care conţin ALA. Din fericire,suplimentele,chiar şi cele vegetariene,sunt uşor de găsit.

Sunt suplimentele la fel de eficiente?

Doar dacă nu consumi fructe de mare săptămânal,suplimentele sunt un mod excelent de a stimula omega 3. Cei care consumă fructe de mare pot obţine suplimente echilibrate bogate în EPA şi DHA,care provin din uleiul de peşte şi uleiul de krill. Veganii şi vegetarienii se pot bucura de un supliment de DHA din alge. Sursa de omega 3 luată din consumul de peşte este benefică,la fel şi uleiul de alge,care este o sursă foarte puternică. Este important să obţii un aport echilibrat de acid gras esenţial. Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg