Dormi cu şosete? Vezi dacă e bine

1 70849 original jpg jpeg

Eşti una dintre persoanele care nu poate adormi dacă nu are şosete în picioare? Atunci trebuie să ştii că este sănătos să dormi noaptea cu şosete, pentru că ajută la menţinerea temperaturii corpului, ca să nu răceşti.

Unele persoane trebuie să aibă picioarele ”protejate” tot timpul anului,în timp ce unele poartă şosete doar iarna în timp ce dorm,pentru că aşa se simt confortabil,altfel nu pot adormi. Aşadar,este bine sau nu să dorminoaptea cu şosete?

Cum dormi:

Fiecare om are stilul lui de a dormi. Unii aleg să nu se acopere cu plapumă,în timp ce alţii au cât mai multe pături pe pat. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu şosetele. Este o chestiune de preferinţă.Experţii spun că persoanele care au şosete în picioare în timp ce dorm transpiră mai mult. Dar există şi câteva consecinţe negative pe care transpiraţia le poate transmite:-Infecţii fungice;-Împiedicarea circulaţiei sângelui (mai ales dacă şoseta te strânge);-Picioarele nu se odihnesc;-Cauzează miros neplăcut.Vestea bună este că dacă îţi schimbi şosetele înainte de a te culca,consecinţele nu vor apărea. Acest lucru înseamnă că nu vei purta aceleaşi şosete pe care le-ai purtat toată ziua. Nu numai pentru că sunt murdare,ci pentru că picioarele transpiră şi şoseta acumulează bacterii. În plus,trebuie să le eviţi pe cele care au elasticul foarte strâns,pentru că este împiedicată circulaţia sângelui.Dar,pe de altă parte,dacă vrei să dormi ca un bebeluş,atunci pune în picioare şosete. Ştiai că oamenii care dorm cu şosete se simt mai bine decât cei care se acoperă cu mai multe pături? Acest lucru previne orice modificare a temperaturii corpului care nu te lasă să dormi,sau te trezeşte în timpul nopţii.

Ce implică o temperatură mai bună a corpului:

Purtarea de şosete noaptea ajută la o mai bună odihnă,la întărirea memoriei,reîncărcarea bateriilor,şi chiar regenerarea pielii. Dar,pentru a te bucura de aceste beneficii,temperatura

trebuie să rămână echilibrată toată noaptea. În plus,este foarte importantă îmbrăcămintea purtată noaptea,la fel ca şosetele,care menţin picioarele sănătoase.

La fel se întâmplă şi în timpul zilei. În cazul în care îţi este frig la picioare,tot trupul va fi rece. De aceea,noaptea trebuie să ai acoperite extremităţile,pentru a te simţi mai bine a doua zi.

În cazul în care sunt fierbinţi,venele se vor dilata,iar căldura se va răspândi în tot organismul. Creierul va înţelege că totul este bine,şi va începe să se odihnească.

Credit foto:www.steptohealth.com