E bine să bei apă după ce mănânci? Iată care e răspunsul!

1 72208 original jpg jpeg

Foarte multă lume bea apă rece imediat ce a terminat de mâncat, dar potrivit unor studii acest obicei poate afecta negativ sănătatea. Mulţi experţi recomandă să evităm acest lucru, deoarece poate duce la disconfort şi durere. Iată de ce nu e bine să bei apă după ce mănânci.

Iată de ce nu e bine să bei apă după ce mănânci, în special rece:

Atunci când bem apă rece după ce am mâncat poate apărea indigestia,deoarece temperatura rece a apei schimbă consistenţa alimentelor pe care le-am consumat,ceea ce le face mai greu de digerat. Alimentele grase tind să se solidifice când sunt amestecate cu apă rece,ceea ce face digestia mai dificilă. În plus,digestia poate duce la probleme de reflux de acid. Atunci când bem mai multă apă apar unele probleme,deoarece duce la diluarea acidului pe care stomacul îl foloseşte pentru a descompune alimentele,ceea ce duce la încetinirea procesului de digestie. Acest lucru ne poate face să ne simţim obosite după ce mâncăm,şi nu mai putem face activităţile pe care trebuia să le facem. Dacă se bea apă rece în timp ce mâncăm îi poate afecta pe cei care au o sensibilitate a dinţilor,migrene sau dureri de cap severe. Dacă bem apă mult prea rece se poate declanşa o migrenă. În plus,aceasta poate declanşa dureri de stomac şi balonare,deoarece unele alimente îşi măresc volumul atunci când bem apă. Durerea se poate prelungi atunci când bem prea multă apă,împiedicând indigestia. Atunci când ne întrebăm dacă e bine să bei apă după ce mănânci, e bine să ştim că stomacul este conceput pentru a lua din produsele alimentare o temperatură similară cu cea a corpului. Consumul de alimente care sunt prea calde sau prea reci înseamnă o muncă suplimentară pentru procesul de digestie. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când consumăm alimente mult mai picante.   

Care este cel mai bun mod de a bea apă?

Chiar dacă se spune că dacă bem apă după ce mâncăm este rău pentru sănătate,experţii spun că organismul are nevoie de o cantitate considerabilă de apă pe zi,pentru a funcţiona corect. Unii spun că este bine să bem apă înainte de masă,deoarece acest lucru ne dă un sentiment de saţietate şi ne ajută să mâncăm mai puţin. Apa nu are calorii şi putem bea atâta cât vrem,2 litri pe zi fiind minimul.

E bine să bei apă după ce mănânci? Apa nu este rea în sine

Unii spun că dacă bem apă în timp ce mâncăm poate duce la retenţie de lichide,dar ea ajută la stimularea funcţiei renale şi contribuie la o mai bună hidratare.

Faptul că apa rece cauzează probleme atunci când este consumată cu alimente nu înseamnă că apa este rea pentru organism. Este important să bem cât mai multă apă pe zi pentru a ne

. Este cea care ne menţine organele şi ţesăturile complet hidratate,îmbunătăţind circulaţia sângelui şi toate celelalte funcţii.Recente

interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat foto  Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional Sursa foto shutterstock 715595482 jpg