E bine să bei apă după ce mănânci? Iată care e răspunsul!

1 72208 original jpg jpeg

Foarte multă lume bea apă rece imediat ce a terminat de mâncat, dar potrivit unor studii acest obicei poate afecta negativ sănătatea. Mulţi experţi recomandă să evităm acest lucru, deoarece poate duce la disconfort şi durere. Iată de ce nu e bine să bei apă după ce mănânci.

Iată de ce nu e bine să bei apă după ce mănânci, în special rece:

Atunci când bem apă rece după ce am mâncat poate apărea indigestia,deoarece temperatura rece a apei schimbă consistenţa alimentelor pe care le-am consumat,ceea ce le face mai greu de digerat. Alimentele grase tind să se solidifice când sunt amestecate cu apă rece,ceea ce face digestia mai dificilă. În plus,digestia poate duce la probleme de reflux de acid. Atunci când bem mai multă apă apar unele probleme,deoarece duce la diluarea acidului pe care stomacul îl foloseşte pentru a descompune alimentele,ceea ce duce la încetinirea procesului de digestie. Acest lucru ne poate face să ne simţim obosite după ce mâncăm,şi nu mai putem face activităţile pe care trebuia să le facem. Dacă se bea apă rece în timp ce mâncăm îi poate afecta pe cei care au o sensibilitate a dinţilor,migrene sau dureri de cap severe. Dacă bem apă mult prea rece se poate declanşa o migrenă. În plus,aceasta poate declanşa dureri de stomac şi balonare,deoarece unele alimente îşi măresc volumul atunci când bem apă. Durerea se poate prelungi atunci când bem prea multă apă,împiedicând indigestia. Atunci când ne întrebăm dacă e bine să bei apă după ce mănânci, e bine să ştim că stomacul este conceput pentru a lua din produsele alimentare o temperatură similară cu cea a corpului. Consumul de alimente care sunt prea calde sau prea reci înseamnă o muncă suplimentară pentru procesul de digestie. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când consumăm alimente mult mai picante.   

Care este cel mai bun mod de a bea apă?

Chiar dacă se spune că dacă bem apă după ce mâncăm este rău pentru sănătate,experţii spun că organismul are nevoie de o cantitate considerabilă de apă pe zi,pentru a funcţiona corect. Unii spun că este bine să bem apă înainte de masă,deoarece acest lucru ne dă un sentiment de saţietate şi ne ajută să mâncăm mai puţin. Apa nu are calorii şi putem bea atâta cât vrem,2 litri pe zi fiind minimul.

E bine să bei apă după ce mănânci? Apa nu este rea în sine

Unii spun că dacă bem apă în timp ce mâncăm poate duce la retenţie de lichide,dar ea ajută la stimularea funcţiei renale şi contribuie la o mai bună hidratare.

Faptul că apa rece cauzează probleme atunci când este consumată cu alimente nu înseamnă că apa este rea pentru organism. Este important să bem cât mai multă apă pe zi pentru a ne

. Este cea care ne menţine organele şi ţesăturile complet hidratate,îmbunătăţind circulaţia sângelui şi toate celelalte funcţii.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg