Eşti la menopauză? Iată ce ar trebui să mănânci

1 72111 original jpg jpeg

Menopauza este o parte naturală a îmbătrânirii pentru fiecare femeie, dar creşterea în greutate este o etapă pe care majoritatea dintre noi ar dori să o evite. Vestea bună este că poţi face alegeri simple în stilul de viaţă, cum este consumul anumitor alimente sau evitarea altora.

Iată ce ar trebui să mănânci în această perioadă

1. Mânâncă mere pentru aportul de fibre

Un măr conţine peste 4 grame de fibre,precum şi o porţie sănătoasă de potasiu. În plus,toamna inflamaţia se resimte în tot corpul,pentru unelefemeicare se află la menopauză. " Fibra pectină găsită în mere ajută la reducerea trigliceridelor şi ajută sănătatea cardiovasculară",spune medicul McClellan.

2. Evită carbohidraţii

Din cauza declinului în estrogen care apare odată cu vârsta,este posibil să fie mai mare după menopauză. Mesele bogate în carbohidraţi şi grăsimi,cum sunt burgerii şi pizza,trebuie evitate. Aceste alimente conţin zahăr şi grăsimi saturate,care pot contribui la un dezechilibru hormonal,creşterea în greutate şi inflamaţieprin creşterea nivelului de insulina,cortizol şi estrogen. În schimb,încercă să consumi alimente bogate în proteine,cum sunt legumele crude sau hummusul.

3. Consumă alimente bogate în acizi graşi

" Multe femei care trec prin menopauză se plâng de ochi roşii, iritaţi şi obosiţi",spune Renee Bovelle,un oftalmolog din Glenn Dale,Maryland.  Include în dieta ta alimente bogate în acizi graşi omega 3 pentru a ajuta la promovarea sănătăţii ochilor. Una dintre cele mai bune surse de acizi graşi omega  3 este peştele gras,cum sunt  somonul,heringul,macroul sau păstrăvul. Mănâncă peşte cel puţin de trei ori pe săptămână în combinaţie cu dovleac sau varză.

4. Consumă carne de curcan

" Libidoului scade din cauza modificărilor hormonale în timpul menopauzei",spune Alyssa Dweck,ginecolog la Kisco Medical Group Mount,din Westchester,New York.  " Arginina de aminoacizi găsită în proteine slabe precum carnea de curcan, poate fi un mod natural de a stimula apetitul sexual",spune ea. În plus,încearcă piept de curcan cu felii de avocado proaspat,pe care Dr. Dweck îl recomandă pentru un impuls suplimentar de grăsimi mononesaturate şi fibre.

5. Fii atentă la consumul de băuturi alcoolice

Un pahar de bere poate fi o opţiune ca să te înveseleşti. Unele femei consideră că alcoolul nu este recomandat în timpul menopauzei. "Alcoolul în toate formele trebuie să fie limitat pentru a ţine hormonii echilibraţi",spune Katz. " Consumul de alcool la femei poate duce la un nivel ridicat de estrogen şi poate afecta în mod negativ nivelul de zahărdin sânge,ceea ce poate duce la creşterea în greutate.

Credit foto:www.everydayhealth.comRecente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg