Evită aceste obiceiuri alimentare dacă suferi de diabet

1 71577 original jpg jpeg

Diabetul este cunoscut ca boala care implică anumite schimbări în stilul de viaţă. De asemenea, persoanele care-l au trebuie să ştie anumite sfaturi în ceea ce priveşte alimentaţia, care trebuie respectate, pentru a putea ţine sub control simptomele.

Diabetul zaharat este considerat în primul rând o tulburare de viaţă,de aceea este important ca persoanele care l-au dezvoltat să facă anumite schimbări în stilul de viaţă,care includ dieta.Aşa cum ştim,diabetul este o afecţiune a metabolismului care afectează organismul care nu produce suficientă insulină sau nu este capabil s-o absoarbă,cauzând efecte asupra nivelului de zahăr din sânge.Atunci când glucoza sau zahărul din sânge este prea mare,apar simptome ca urinări frecvente,sete excesivă sau foame,slăbit inexplicabil,metabolismul care nu funcţionează corespunzător,oboseală,şi altele.  Aşadar,este important să fie respectate câteva reguli legate de dietăşi evitarea altora,pentru a reuşi menţinerea sub control a simptomelor.

Iată care sunt obiceiurile care trebuie evitate în caz de diabet zaharat: Nemâncarea micul dejun

Săritul peste micul dejun este un obicei nesănătos pentru toată lumea. Cu toate acestea,este chiar mai nesănătos pentru cei care suferă de diabet zaharat,deoarece în cazul în care nu se mănâncă la intervale regulate,poate interveni o scădere a nivelului de zahăr din sânge,cauzând simptome nedorite.

Consumul excesiv de grăsimi

Alimentaţia celor care suferă de diabet trebuie să fie lipsită de grăsimi nesănătoase,deoarece duc la creştereanivelului de colesterol rău. Diabetul şi LDL-ul nu fac pereche bună. Poate fi extrem de periculos.

Consumul excesiv de carne

Orice persoană care suferă de diabet zaharat trebuie să evite cât mai mult să mănânce carne. Aceasta este bogată în proteine,care pot creşte nivelul de glucoză din sânge,mai ales carnea roşie.

Refuzarea mâncării

Pentru diabetici este foarte important să aibă o dietă echilibrată. Ei trebuie să consume substanţele nutritive esenţiale organismului:carbohidraţi,minerale,vitamine,în doze egale. Orice este în plus sau în minus poate avea consecinţe asupra bolii.

 Pâinea albă  

În dieta diabeticilor nu trebuie să se regăsească pâine albă sau alte produse pe bază de făină albă,deoarece pot duce la creşterea nivelului de glucoză din sânge.

Mâncatul noaptea

Să mănânci noaptea târziu,mai ales după ce ai dormit câteva ore şi te-ai trezit,este obiceiul care trebuie evitat cu orice preţ. Acest lucru are efect asupra nivelului de zahăr,şi poate duce la intensificarea simptomelor diabetului.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg