Fasolea verde, leguma care aduce beneficii neaşteptate organismului
Fasolea verde este una dintre cele mai ieftine şi des întâlnite legume. Uşor de preparat, ea poate fi încorporată în diverse feluri de mâncare gătită.
Pe numele său oficial Phaseolus vulgaris,fasolea verde este originară continentului american,fiind adusă de către spanioli în secolul al XVI-lea în Europa. Ea oferă numeroase beneficii organismului,iar dintre acestea enumerăm:
-În fasolea verde găsim un cockteil impresionant de antioxidanţi,precum quercitină,kaempferol,luteină şi betacaroten. Antioxidanţii sunt compuşi care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi previn dezvoltarea tumorilor canceroase. Un aport zilnic de antioxidanţi este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos şi a unui sistem imunitar eficient.
-Ne menţine ochii sănătoşi,deoarece are în compoziţie cantităţi impresionante de vitamina A (în 1000gr de produs găsim 23% din necesarul zilnic) şi carotenoizi.