Fructe recomandate diabeticilor

1 70397 original jpg jpeg

Însă, nu toate fructele au un indice glicemic foarte ridicat, deci pot fi consumate cu încredere şi de diabetici. Cu toate acestea, mare grijă, acestea pot fi consumate în porţii mici, evitându-se consumul de fructe uscate sau compoturi.

Diabetul este o boală cu multe restricţii în ceea ce priveşte alimentaţia. Fructele conţin zahăr şi se ştie că nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet. Însă,nu toate fructele au un indice glicemic foarte ridicat,deci pot fi consumate cu încredere şi de diabetici. Cu toate acestea,mare grijă,acestea pot fi consumate în porţii mici,evitându-se consumul de fructe uscate sau compoturi.

Fructe recomandate diabeticilor  -fructele de pădure,excelente surse de vitamine pentru diabetici

Afinele,şi în general fructele de pădure,reprezintă o sursă foarte bună de minerale,precum calciu,zinc,seleniu,fosfor,mangan şi fier. Consumul de afine şi alte fructe de pădure ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism,fiind foarte benefice şi pentru sistemul cardio-vascular sau memorie.

Caisele sunt alte fructe recomandate diabeticilor,deoarece au doar 17 calorii,conţin multe fibre şi antioxidanţi puternici,ca zeaxantina şi luteina. Caisele aduc un aport important de vitamina A,fiind foarte bune pentru prevenirea îmbătrânirii pielii.