Iată cum scapi de oboseala mentală

1 77660 original jpg jpeg

Te duci la culcare devreme, dormi bine şi, totuşi, parcă ai mereu ceva pe creier. Un fel de ceaţă care nu te lasă să gândeşti ca lumea. Parcă şi activităţile cele mai simple au ajuns să ţi se pară o corvoadă, iar ochii, ei bine, ochii.... te fac să vezi viaţa ca printr-un geam nespălat cu lunile.

Află că nu eşti singura! Majoritatea femeilor de vârstă activă au această problemă şi, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu o recunoaşte drept boală, totuşi, potrivit reputatului site cu specific medical Medical Health Daily, simptomele nu pot fi trecute cu vederea. Cum nimic nu durează o veşnicie, nici acest mic inconvenient nu poate să-ţi stea pe cap prea multă vreme. Câteva ponturi ar putea să-ţi fie de ajutor. Iată-le pe cele mai simple:

Nu exagera cu somnul!

Orice e sub şase ore de somn pe noapte şi orice depăşeşte nouă ore nu e un somn bun. Somnul benefic trebuie musai să se încadreze în această limită de timp. Nici chiar moţăiala nu e bună! Ai grijă şi vezi ce faci!

Mănâncă multe fructe şi legume crude şi evită carnea roşie!

Hrana vie nu e vie degeaba. Ea vie la pachet cu o grămadă de chestii bune care ţi se întâmplă – de la risipirea ceţii la boost de energie. Plus că această detoxifiere continuă îţi aduce un plus de strălucire pe faţă.

Evită alcoolul, chiar şi în cantităţi mici!

Impulsul de a-ţi reîmprospăta vinul iar şi iar, seara, după o zi stresantă la locul de muncă nu doar că nu-ţi riripeşte ceaţa, dar te oboseşte şi te frustrează mai mult. În plus, consumul alcoolului seara îţi afectează calitatea somnului. A doua zi, ceaţa persistă, iar frustrarea continuă. Rupe cercul vicios şi mai bine fă-ţi o salată.

Dă-ţi log out de la computer!

Cu totul! Un week-end întreg! Fără net, fără telefon... Du-te în parc, dansează, spală pe jos cu şosetele alea speciale pentru spălat pe jos, orice, numai nu sta agăţată de tehnologie!

Pauze lungi

Ştii vorba aia cu pauzele lungi şi dese? Păi să ştii c-aşa e! Pauzele lungi şi dese sunt, cu adevărat, cheia marilor succese! Fii blândă cu tine şi cu ceilalţi, dă-ţi deadline-uri rezonabile, astfel încât să nu stai mereu cu ochii pe ceas! Şi ai să vezi cum ţi se înseninează creierul!

Sursa foto: princessinthetower.org



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg