Iată cum scapi de oboseala mentală

1 77660 original jpg jpeg

Te duci la culcare devreme, dormi bine şi, totuşi, parcă ai mereu ceva pe creier. Un fel de ceaţă care nu te lasă să gândeşti ca lumea. Parcă şi activităţile cele mai simple au ajuns să ţi se pară o corvoadă, iar ochii, ei bine, ochii.... te fac să vezi viaţa ca printr-un geam nespălat cu lunile.

Află că nu eşti singura! Majoritatea femeilor de vârstă activă au această problemă şi, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu o recunoaşte drept boală, totuşi, potrivit reputatului site cu specific medical Medical Health Daily, simptomele nu pot fi trecute cu vederea. Cum nimic nu durează o veşnicie, nici acest mic inconvenient nu poate să-ţi stea pe cap prea multă vreme. Câteva ponturi ar putea să-ţi fie de ajutor. Iată-le pe cele mai simple:

Nu exagera cu somnul!

Orice e sub şase ore de somn pe noapte şi orice depăşeşte nouă ore nu e un somn bun. Somnul benefic trebuie musai să se încadreze în această limită de timp. Nici chiar moţăiala nu e bună! Ai grijă şi vezi ce faci!

Mănâncă multe fructe şi legume crude şi evită carnea roşie!

Hrana vie nu e vie degeaba. Ea vie la pachet cu o grămadă de chestii bune care ţi se întâmplă – de la risipirea ceţii la boost de energie. Plus că această detoxifiere continuă îţi aduce un plus de strălucire pe faţă.

Evită alcoolul, chiar şi în cantităţi mici!

Impulsul de a-ţi reîmprospăta vinul iar şi iar, seara, după o zi stresantă la locul de muncă nu doar că nu-ţi riripeşte ceaţa, dar te oboseşte şi te frustrează mai mult. În plus, consumul alcoolului seara îţi afectează calitatea somnului. A doua zi, ceaţa persistă, iar frustrarea continuă. Rupe cercul vicios şi mai bine fă-ţi o salată.

Dă-ţi log out de la computer!

Cu totul! Un week-end întreg! Fără net, fără telefon... Du-te în parc, dansează, spală pe jos cu şosetele alea speciale pentru spălat pe jos, orice, numai nu sta agăţată de tehnologie!

Pauze lungi

Ştii vorba aia cu pauzele lungi şi dese? Păi să ştii c-aşa e! Pauzele lungi şi dese sunt, cu adevărat, cheia marilor succese! Fii blândă cu tine şi cu ceilalţi, dă-ţi deadline-uri rezonabile, astfel încât să nu stai mereu cu ochii pe ceas! Şi ai să vezi cum ţi se înseninează creierul!

Sursa foto: princessinthetower.orgRecente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului Sursa foto shutterstock 702522496 jpg