«În copilărie mi se spunea „Ciorbăreasa”»

Mihaela Bilic tânjeşte după Sărbătorile din copilărie, este înnebunită după ciorbă, iar în 2012 vrea să se apuce de dans.
M-am întâlnit cu medicul nutriţionist Mihaela Bilic chiar înainte de Sărbători. Mi-a divulgat secretul siluetei ei de invidiat şi am povestit şi despre cum şi-ar dori să petreacă anul acesta Crăciunul şi Revelionul.
Mi-a mai spus şi cum să ne hrănim corect în aceste zile,când tentaţiile culinare sunt mai mari ca oricând!
Mai sunt doar câteva zile până la Sărbători. Cum să mâncăm corect la mesele de Crăciun şi de Revelion?
Cea mai bună variantă sunt preparatele afumate,dimineaţa,la prânz o ciorbă şi sarmale din carne slabă,iar la cină carne la cuptor cu legume sau un grătar cu salată.
Condimentele sunt indicate pentru că stimulează arderile. Cât despre dulciuri,cozonacul este cel mai potrivit!
Şi un pahar cu vin roşu este binevenit,dar nu faceţi exces de alcool,căci ajută la depozitarea rapidă a caloriilor!Oare mâncăm şi pe fond nervos?
Cu siguranţă mâncarea e consumată de multe ori şi pentru alte nevoi:când suntem trişti,singuri,plictisiţi,furioşi.
Ar fi bine ca rezolvarea acestor stări emoţionale să nu fie făcută prin mâncare. Stresul îngraşă!
De aceea,când ne aşezăm la masă trebuie să închidem cutiuţa cu probleme şi să fim liniştiţi.
Ai scris o nouă carte,„Sănătatea are gust”. Ce alimente gustoase şi sănătoase nu trebuie să lipsească din meniul zilnic?
Avem nevoie de alimentele care ne plac,în cantitate mică! Nu putem mânca ceea ce nu ne place doar pentru că aşa e trecut pe o listă.
Oricum,este bine să avem în meniul zilnic lactate,legume şi fructe. Acum,iarna sunt indicate oleaginoasele.
În prima parte a zilei,sunt potrivite pâinea,orezul şi cerealele.
Mihaela,într-o sesiune de autografe

M-am întors la definiţia mea din copilărie,mi se spunea „Ciorbăreasa”,şi am redescoperit ciorba!
Îmbin utilul cu plăcutul,de aceea ciorba este pe locul întâi! Pot mânca şi de trei ori pe zi,nu îngraşă,iar cu un ardei iute e alimentul perfect.
Alături de Horia Brenciu

Ce păcate culinare ai?
Îmi place pizza Quatro Formaggi şi Risotto,de fapt îmi place brânza,e viciul meu!
Această combinaţie delicioasă de blat,brânză şi sos este răsfăţul suprem.
Când îmi fac de cap maxim,comand o pizza!
Mihaela şi Andreea Berecleanu

Preparatele tradiţionale din carne de porc:au o savoare maximă! Mare amatoare de dulciuri nu mai sunt de 10 ani,caut mai degrabă mâncăruri picante.
Oricum mi-ar plăcea să merg în vizită,să gust din preparatele prietenilor!
Cum te relaxezi?
Natura mă relaxează foarte mult,nu e săptămână să nu plec din Bucureşti! De multe ori nu ştiu exact unde,e important să ies,am nevoie de linişte. Nimic nu te umple de bucurie cum o face natura.
Şi acum,în zilele de iarnă,îmi plac asfinţiturile,îmi dau o stare de bine. O altă sursă de bună dispoziţie sunt animalele. Am un labrador care mă vindecă instantaneu când sunt stresată.
La lansarea cărţii „Sănătatea are gust"

Nenumărate cure de slăbire, nu arăt aşa fără efort!
Sunt născută într-un sătuc lângă Câmpina şi până la şapte ani am crescut la ţară. Colindatul, tăiatul porcului, cozonacii pe care-i făcea bunica, toate sunt de neuitat!
Nu ar trebui să pierdem lucrurile acestea! Nu vreau cozonaci cumpăraţi, în continuare o chinuiesc pe mama, care coace cozonaci!
Mihaela Bilic, în redacţia Click! pentru femei

La munte,cred că am şi uitat să schiez! Vreau să redescopăr Sărbătorile tradiţionale!
Sper ca preparatele de acolo să fie din cele tradiţionale,pentru că,de multe ori,până şi meniurile de la restaurant au ajuns să fie scrise în italiană.
Mă întristează că oamenii au devenit indiferenţi şi nu mai zâmbesc într-o ţară în care credeam că buna dispoziţie este din genă şi lipsa curajului de a ne recunoaşte problemele.
Mă simt acasă în România,dar nu pot să nu recunosc că în alte ţări,cum e Germania,am descoperit o societate care funcţionează.
E o normalitate care-ţi ia stresul,furia,ridurile! Însă acasă e tot acasă!
Trei dorinţe pentru 2012
Să mă îmbrac în rochii! Vreau să desfiinţez pantalonii din garderoba mea!
Să fac întâlniri cu copiii,să povestim despre mâncare. Cheia este să mă adresez lor,căci pun în practică. Uneori,adulţii sunt deja încărcaţi.
Să fac mai multă mişcare,din plăcere. Şi vreau să iau cursuri de dans,e o metodă excelentă să te binedispui.