La ce mai e bună mierea

1 72533 original jpg jpeg

Mierea este folosită, adesea, în îndulcirea deserturilor sau a băuturilor. Dar acest produs natural are şi alte întrebuinţări. Iată la ce mai e bună mierea.

La ce mai e bună mierea-Dă strălucire părului

Dacă părul tău este lipsit de strălucire,poţi încerca sa ţi-l clăteşti cu miere. Pune 1 linguriţă la un litru de apă caldă,diluează,apoi scufundă-ţi părul în amestec,după ce l-ai şamponat. Nu mai trebuie să-ţi clăteşti din nou podoaba capilară,deoarece mierea este deja diluată. Dacă vrei o fixare rapidă a părului,aplică puţină miere pe păr.  

Citeşte şi:

Leacuri dulci cu miere

Scapă de celulită cu miere şi scorţişoară

Elimină paraziţii intestinali

Dacă vrei să scapi de paraziţii intestinali,combină,într-un pahar,părţi egale de miere,oţet şi apă şi bea amestecul. Combinaţia acestor trei ingrediente ucide viermii intestinali.

Accelerează vindecarea rănilor

Mierea este un produs natural care ţine la distanţă microbii. Prin urmare,adaugă puţină miere pe zgârieturi,tăieturi minore şi arsuri uşoare. Acoperă zona afectată şi vei vedea că rănile se vor cicatriza foare repede.

La ce mai e bună mierea-Te scapă de acnee

Dacă nu ştii ce să mai faci ca să scapi de coşurile care-ţi invadează tenul foloseşte miere. Pune puţină miere pe coş şi las-o să  acţioneze o jumătate de oră. Clăteşte apoi cu apă călduţă. Repetă procedeul şi a doua zi.

Hidratează pielea

Dacă vrei să ai o piele hidratată,dar să te şi bucuri de o baie relaxantă,pune în apa din cadă  3 linguri de miere şi 2 de ulei de măsline. Vei observa că pielea este moale şi fină.

Înlătură anxietatea

Adaugată în ceaiuri calmante,cum sunt cele de muşeţel,fenicul sau lavandă sau consumată cu  fulgi de ovăz,la începutul zilei,mierea a fost mult timp folosită în India pentru a potoli stările de nervozitate. Dacă suferi de anxietate,specialiştii recomandă consumul unui suc de lămâie şi ghimbir,îndulcit cu miere.

La ce mai e bună mierea-Luptă împotriva insomniei

Dacă nu te chinuieşti să adormi,dar ai tendinţa să te trezeşti în mijlocul nopţii,se poate să fie din cauza hormonului stresului. Puţină miere cu sare,te poate ajuta să te întorci la somn. Ai nevoie doar de o cantitate mică,aşa că foloseşte foloseşte o linguriţă,pentru a nu exagera.