Lapte de vacă sau lapte de capră?

Din ce în ce mai mulţi nutriţionişti recomandă laptele de capră, ca o alternativă la cel de vacă. Însă, care dintre cele două este mai sănătos?
Câte grăsime are
Laptele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din meniul niciunei persoane,deoarece este plin de substaţe nutritive. Laptele de capră ar trebui consumat cu moderaţie de persoanele care au colesterolul ridicat,deoarece are mai multe grăsimi decât cel de vacă,10 g de grăsime la 250 de ml faţă de 8 g. Din acestea,în laptele de capră 33% sunt grăsimi saturate,în timp ce celălalt lapte are 23% grăsimi saturate.
Care este aportul de vitamine
Laptele de capră este mai recomandat copiilor,întrucât are mai mult calciu,ideal pentru întărirea sistemului osos,magneziu,recomandat pentru un sistem imunitar puternic,potasiu şi vitamina A care asigură sănătatea ochilor. Mai mult,laptele de capră conţine şi vitamina C,în timp ce laptele de vacă nu.
Laptele de vacă are în schimb,în proporţie de 18%,vitamina B-12,care este esenţială pentru formarea de noi celule roşii. Şi cum calciul are nevoie de vitamina D pentru a se fixa în oase poţi consuma ambele tipuri de lapte,întrucât conţin aceeaşi cantitate.
Laptele de capră este recomandat persoanelor care au stomacul sensibil,deoarece are o compoziţie asemănătoarea cu cel al laptelui matern. Ai grijă însă de unde cumperi ambele tipuri de lapte,dar şi la procentajul lor de grăsime. Variantele degresate nu mai au gustul la fel de bun şi din acest motiv pot avea un adaos de zahăr.
Citeşte şi:































