Lucruri despre care nu ştiai că sunt molipsitoare

1 71204 original jpg jpeg

Dacă anumite afecţiuni, cum sunt răceala şi gripa se pot transmite cu uşurinţă, oamenii de ştiinţă spun că există şi alte lucruri care pot fi molipsitoare. Iată care sunt acestea!

Stresul

O zi stresantă pentru colegul tău de birou te poate afecta şi pe tine,potrivit unui studiu publicat în revista „Neuroscience Social“. Studiul arată că vederea pur şi simplu a unei persoane încordate creşte nivelul hormonilor de stres. Psihologii spun că pentru a ne proteja de această stare,ar fi bine să interacţionăm doar cu oameni calmi şi relaxaţi.  

Goana după cumpărături

O cercetare publicată în 2012 în „Jurnalul Neuroscience“ arată că oamenii au obiceiul de a-şi dori un lucru,doar pentru că altcineva îl vrea. Psihologii avertizează că fericirea(ceea ce oamenii tind să creadă că vor realiza prin obţinerea lucrul dorit) nu provine de la a avea ceea ce alţii au,indiferent de cât de frumos ar fi acel lucru.

Scărpinatul

Când vezi pe cineva că se scarpină,există posibilitatea de a începe să te scarpini şi tu,potrivit unui studiu publicat în publicaţia „PNAS“. Psihologii spun că oamenii,inconştient,mimează comportamentul persoanelor din jur.

Imitarea emoţiilor din jur

Dacă te afli la un concert în care muzica este la un nivel foarte mare,dar cei din jur se bucură de ea,ai tendinţa de a te bucura şi tu de sunetul pieselor,aşa cum fac cei din jur. Dacă însă,în aceeaşi situaţie,vezi persoane care îşi acoperă urechile,vei fi de acord cu aceştia că muzica este prea tare.

Herpes

Dacă obişnuieşti să foloseşti la sală un prosop,care nu este atât de curat cum ar trebui să fie,şi apoi observi prezenţa unei erupţii,este posibil să ai un herpes. Acesta se poate transmite prin folosirea prosoapelor ori prin contact cu animale.

Singurătatea

Reţelele sociale sunt o modalitate de a ţine legătura cu cei dragi,însă acestea te pot face să te simţi singură,potrivit unui studiu publicat în „Jurnalul personalitate şi psihologie socială“. Singurătatea tinde să apară pentru că oamenii socializează cu ceilalţi prin intermediul reţelelor sociale,lăsând la o parte discuţiile faţă în faţă.

Îngrăşarea

Studii recente arată că luarea meselor în compania unor persoane care au câteva kilograme în plus te poate îngrăşa. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple,este important să consumi preparate sănătoase. În plus,alegerea de a consuma doar alimente bogate în substanţe nutritive îi  va convinge şi pe ceilalţi să mănânce produse sănătoase.