Mâncatul pe jos este mult mai sănătos. Iată de ce!

beneficii banane jpeg

Mâncatul pe jos este o tradiţie care se mai practică şi astăzi în unele zone din India şi China. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor mănâncă la masă, ei nu ştiu că nu este cel mai bun lucru pentru sănătate.

Atunci când se stă pe jos şi se mănâncă,postura adoptată este şederea cu picioarele încrucişate,fiind poziţia care seamănă cu un lotus şi încurajează respiraţia corectă. În plus,această postură oferă multe beneficii pentru sănătate.

Iată care sunt:Este îmbunătăţită digestia

Atunci când stai jos şi mănânci,în mod constant (şi natural) te apleci pentru a mânca şi te dai înapoi pentru a mesteca. Aceste mişcări de înainte şi înapoi stimulează muşchii abdomenului,în timp ce este stimulată secreţia acidului gastric,care face procesul de digestie mai uşor.

Te ajută să slăbeşti

Atunci când stai jos şi mănânci,corpul şi mintea sunt focusate mai mult pe alimentele pe care le mănânci. În plus,se mănâncă încet,iar acest lucru îi oferă stomacului şi creierului mai mult timp pentru a trimite semnale atunci când te-ai săturat,dar şi pentru a evita mâncatul excesiv.

Ajută la relaxarea minţii şi calmează nervii

Această postură este folosită în yoga şi ajută foarte mult la calmare,în timp ce este stimulatărelaxarea în corp şi minte.

  

Îmbunătăţeşte postura

Atunci când stai jos cu picioarele încrucişate,postura este automat corectă,cu spatele drept fără a fi afectată coloana vertebrală. În plus,acest lucru ajută la diminuarea durerii de spate cauzată de postura incorectă.

   

Vei avea o viaţă mai lungă

Acest lucru ar putea părea un pic exagerat,dar este adevărat. Un studiu publicat în Jurnalul de Cradiologie Preventivă arată că persoanele mănâncă în timp ce stau jos în poziţia de lotus vor avea o viaţă mai lungă decât cei care mănâncă la masă.

Credit foto:www.stylecraze.com