Nu mai mânca aceste alimente! Sunt cancerigene!

1 71917 original jpg jpeg

Mai multe studii au arătat că există alimente considerate cancerigene, şi sunt cele pe care fiecare dintre noi le mâncăm cel puţin o dată pe săptămână. Dar, pentru a ne menţine sănătoase şi pentru a evita pericolul, trebuie să reducem consumul acestora.

Cancerul este,în prezent,una dintre cele mai comune boli din medicina modernă. De aceea,au fost făcute mai multe cercetări,pentru a vedea ce o cauzează,fiind studiate inclusiv produse alimentare. Potrivit rezultatelor studiilor,există mai mulţi factori care duc la apariţia cancerului,şi toţi oamenii sunt expuşi la ei. Contează foarte mult stilul de viaţă şi alimentaţia,deoarece anumite produse prin consumul lor frecvent,pot duce declanşarea celulelor cancerigene.Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR),a alcătuit o listă cu cele mai cancerigene produse,pentru a le putea identifica şi evita consumul lor.

Iată care sunt produsele cancerigene care se regăsesc pe listă: Tot ce este procesat

Toate alimentele procesate sunt pline de aditivi,cum sunt coloranţii artificiali,zaharurile,şi multe altele. Aceste substanţe afectează starea de sănătate în timp,dar şi organele,cum sunt ficatul,stomacul şi colonul. Ele se găsesc mai ales în produsele afumate.

Zahărul rafinat

Zahărul alb este considerat un produs cancerigen,deoarece influenţează creşterea celulelor maligne. Indulcitorii (fructoza) sunt cei care duc la activarea celulelor cancerigene. Acest tip de zahăr se găseşte în mai multe alimente,cum sunt:

-Prăjituri;

-Produse de patiserie;

-

răcoritoare;

-Băuturi energizante;

-Covrigi;

-Dulciuri;

-Paste;

-Alimente conservate;

-Sosuri.

Carnea roşie

Consumul excesiv de carne roşie şi carne procesată duce la creşterea riscului de-a dezvolta cancer mamar cu 22 %,şi cancer de colon cu 36 %.

Făina albă

Făina albă este una dintre acele produse care au un conţinut ridicat de indice glicemic,despre care se crede că duce la creşterea celulelor cancerigene în organism. În procesul de albire,făina îşi pierde cele mai importante proprietăţi şi,atunci,sunt adăugate alte substanţe chimice,care devin agresive în corp.

 Produsele prăjite  

Alimentele prăjite conţin un nivel ridicat de substanţe cancerigene,cunoscute sub numele de acid acrilic,care se formează atunci când alimentele sunt expuse la temperaturi ridicate (peste 120 de grade Celsius). Acestea cresc riscul de a dezvolta cancer,dar şi alte probleme cardiovasculate şi diabet de tip 2.

  Alte produse cancerigene sunt:    

-alimentele modificate genetic;

-popcornul pentru cuptorul cu microunde;

Credit foto:www.steptohealth.com



Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg