„Nucile” de caju: beneficii pentru sănătate

1 65476 original jpg jpeg

Acestea sunt utilizate pe larg în bucătăria indiană atât în deserturi, cât şi în garnituri sau sosuri. În plus, în multe regiuni din India, „nucile” de caju înlocuiesc masa de seară datorită beneficiilor sale multiple.

Au grijă de inima ta

Datorită conţinutului mare de grăsimi sănătoase,„nucile” de caju ajută la diminuarea colesterolului din sânge. De asemenea,pentru o bună funcţionare,organismul nostru are nevoie de o  alimentaţie bogată în nutrienţi esenţiali,iar  „nucile” de caju sunt o alegere bună pentru o gustare sănătoasă.

Întăresc organismul

Organismul nostru are nevoie zilnic de 300-750 mg de magneziu pentru a regla cantitatea de calciu absorbită de sistemul osos. Poţi include în alimentaţia ta „nucile” de caju pentru că oferă o cantitate mare din acest mineral.

Menţin sub control tensiunea arterială

Sărace în sodiu,dar bogate în potasiu,„nucile” de caju menţin sub control tensiunea arterială. Atunci când cantitatea de sodiu este prea mare,organismul nostru reţine apă. Astfel,volumul de sânge se măreşte,iar tensiunea arterială creşte.

Reduc riscul de dezvoltare a cancerului

„Nucile de caju” sunt bogate în antioxidanţi precum seleniu şi vitamina E care împiedică oxidarea radicalilor liberi,ceea ce înseamnă că riscul de apariţie a tumorilor este redus. De asememea,fiind bogate în zinc,acestea au rolul de a proteja organismul de infecţii.

Ajută la buna funcţionare a creierului

Cu un conţinut ridicat de cupru,„nucile” de caju au un rol important în activarea enzimelor,producerea de hormoni şi buna funcţionare a creierului. De altfel,cupru este necesar pentru producerea de celule roşii care ajută la prevenirea anemiilor.

Cât de des trebuie consumate?

„Nucile” de caju trebuie consumate în cantităţi limitate deoarece pot duce la creşterea în greutate. Este suficient să mănânci 5-10 nuci pe zi pentru a-ti suplini aportul necesar de vitamine.

Evită nucile de caju sărate,îndulcite sau prăjite!

În comerţ,„nucile” de caju se găsesc sub diferite feluri:sărate,îndulcite cu miere,prăjite. Dacă ai probleme cu tensiunea sau cu greutatea,mănâncă nucile de caju în stare naturală.