Obiceiuri sănătoase din toată lumea

1 73882 original jpg jpeg

Eşti îngrijorată de felul în care consumi alimentele? Crezi că în alte ţări acestea sunt mai sănătoase şi că oamenii sunt mai sănătoşi? Iată care sunt cele mai sănătoase obiceiuri practicate în întreaga lume, în materie de gastronomie!

Japonia

În Japonia,este pus accentul pe aspectul alimentar. Aceştia mănâncă porţii mici şi mereu consumă legume colorate,de sezon. Aceasta este o soluţie ideală,deoarece dimensiunea porţiunii reduce aportul caloric şi legumele furnizează sustanţele nutritive de care corpul are nevoie. Nu numai atât. Este cunoscut faptul că mâncăm cu ochii şi că o masă cu un aspect mai plăcut,foarte probabil o să ne facă să mănânci mai mult,mâncarea fiind mai atrăgătoare. În Japonia,doar 5 % din populaţie,este clasificată ca fiind obeză.

Etiopia

Dieta etiopiană este considerată una dintre cele mai sănătoasă din lume şi este formată din multe legume rădăcinoase,fasole,linte,şi foarte puţin pe produse lactate. Ei folosesc ceva numit „flourc teff” pentru a face pâine,care este bogată în fibre,vitamina C şi proteine. Acest tip de cereală poate fi un înlocuitor pentru orez.

Mexic

În Mexic,vei vedea adesea căni cu apă aromată,preparată prin amestecarea de seminţe de fructe cu zahăr şi apă. Astfel este încurajat consumul de apă. Deşi versiunea mexicană este foarte dulce,este uşor de a o face mai sănătoasă prin infuzarea apei,cu castraveţi,căpşuni sau flori de iasomie. Este o băutură de viaţă elegantă pentru a obţine mai mult în planul de zi a unei alimentaţii sănătoase.  

Italia

La masă,mereu trebuie să existe un pahar de vin roşu. A fost sugerat faptul că,consumul moderat de vin poate creşte longevitatatea şi reducerea dezvoltării bolilor cardiovasculare. Acest lucru se întâmplă atunci când este consumat moderat.

China

Mâncând cu beţişoarele se încetineşte aportul alimentar şi,de asemenea,chinezii au perfecţionat arta de peste veacuri. În plus,studiile arată că atunci când mănânci mai lent poţi ajunge la un consum caloric mai mic. Dacă vrem să mâncăm precum chinezii,trebuie să învăţăm să mâncăm cu beţişoare.

 Grecia  

Din Grecia,o alimentaţie sănătoasă se bazează pe folosirea frecventă a uleiului de măsline. Acesta este bogat în acizi graşi Omega 3. La fel de cunoscut este faptul că alimentaţia lor se bazează pe consumul de legume,şi că nu există o masă fără legume. A fost demonstrat faptul că o dietă bazată pe legume ajută pielea să rămână tânără şi radiantă.

Olanda

Olandezii sunt cunoscuţi pentru faptul că sunt foarte rezervaţi în ceea ce privesc gustările între mese. Aceştia dacă beau un ceai,nu mănâncă decât un biscuite,nu mai mult. Este un obicei alimentar sănătos cu care multă lume se confruntă.

  Franţa    

Francezii sunt cunoscuţi pentru faptul că includ multe alimente bogate în alimentaţia lor,dar nu mănâncă prea mult din ea. Aceştia,la fel ca şi japonezii,consumă porţii mici şi într-un ritm lent,lucru care ajută la reducerea aportului caloric. În plus,aceştia consumă foarte rar fast-food sau mâncare prelucrată.

Brazilia

În cele din urmă,în Brazilia,fructele nu sunt evitate pentru conţinutul lor natural de zahăr,deoarece sunt de acolo. De fapt,acestea sunt consumate de către atleţi ca o sursă naturală de energie,înainte de antrenamente. O băutură pe bază de energie cu zahăr este ceea ce au nevoie.