Obiceiurile care îţi distrug creierul fără să fii conştientă de acest lucru

1 72310 original jpg jpeg

Fiecare dintre noi are o serie de obiceiuri pe care le respectă zi de zi, însă multe dintre au un efect devastator asupra creierului. Află ce lucruri îţi pot deteriora sănătatea psihică.

Sari peste micul dejun

Fie că sari peste micul dejun fiindcă nu ai timp să iei masa sau,pur şi simplu,nu îţi este foame de dimineaţa,acest obicei nu doar că te predispune la îngrăşare,dar are şi o altă consecinţă mai gravă asupra corpului-îţi afectează creierul.

Dacă organismul nu dispune de suficiente substanţe nutritive şi nu are ce transporta creierului,celulele de la nivelul lui ajung să se deterioreze rapid. 

Mănânci prea mult

Şi consumul excesiv de alimente poate afecta creierul. Când oferi corpului o cantitate prea mare de substanţe nutritive,presiunea arterială creşte,ceea ce înseamnă că arterele devin rigide. Acest lucru duce,automat,la scăderea abilităţilor mintale.

Fumezi

Tutunul nu îţi afectează doar inima şi plămânii. Substanţele chimice din ţigări,mai ales nicotina,deteriorează receptorii din celulele creierului,ducând la diminuarea şi slăbirea lui.

Nu te odihneşti cum trebuie

Dacă dormi prea puţine ore pe noapte sau nu ai un somn de calitate,celulele creierului sunt afectate şi multe dinte ele pot muri. De aceea,somnul este o parte importantă a stilului de viaţă,pentru că în orele în care dormi,creierul are puterea de a-şi regenera celulele şi,implicit,de a funcţiona pe timpul zilei la parametri normali.Recente

Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg