Proprietăţile legumelor congelate

1 67618 original jpg jpeg

Legumele cumpărate în stare congelată sau cele pe care nu le consumi imediat şi le păstrezi la congelator nu sunt lipsite de elemente nutritive. Îţi dăm 4 motive să nu le eviţi!

Proprietăţile legumelor congelate-Îţi menţin valoarea nutriţională

După culegere,cu cât sunt supuse procesului de congelare mai curând,legumele îşi păstrează elementele nutritive într-o cantitate destul de mare. Vitaminele,mineralele,antioxidanţii sunt reţinute în interiorul legumelor,prin congelare. Cercetătorii de la Universitatea din Leicester,Anglia,au analizat valoarea nutriţională a legumelor congelate şi au ajuns la concluzia că,la congelator,se conservă antioxidanţii,inclusiv polifenolii,luteina şi betacarotenul din legume. După trei zile în care unele legume au fost păstrate la frigider şi altele la congelator,66% dintre cele congelateaveau o cantitate mai mare de vitamina C decât cele refrigerate.

Atenţie!

Evită să păstrezi legumele şi fructele prea mult timp la congelator. În cazul fructelor de pădure,după trei luni de la congelare,se reduce destul de mult cantitatea de antioxindaţi antocianine,care ajută la combatarea radicalilor liberi din organism.

Proprietăţile legumelor congelate-Nu au aditivi

Spre deosebire de legumele din conserve,cele congelate pe care le poţi cumpăra din marile lanţuri de magazine au avantajul de a nu conţine aditivi sau sodiu. Este valabil şi pentru fructe,cum sunt fructele de pădure.

Proprietăţile legumelor congelate-Îţi scurtează timpul pentru gătit

E mai uşor să pregăteşti mesele de peste zi,mai ales cina,când nu mai ai energie pentru spălatul şi tocatul legumelor. Legumele congelate sunt la îndemână,gata de fiert. La fel de mult te ajută să-ţi pregăteşti din timp legumele pentru mâncăruri,cum ar fi ciupercile,care au nevoie de o curăţare atentă. Le feliezi şi le depozitezi la congelator,gata să le adaugi în preparatele tale preferate. Pentru a păstra cea mai mare parte din elementele lor nutritive,alege să le prepari la aburi.

Extrapont

Te ajută să previi pierderile,nemaifiind nevoie să arunci resturile de legume în urma preparării mâncărurilor. Păstrează la congelator bucăţile de legume rămase!

Proprietăţile legumelor congelate – Sunt ideale în dieta de slăbit

Tocmai pentru că îşi păstrează elementele nutritive,legumele congelate sunt o alegere foarte bună pentru meniurile zilnice din timpul unei diete de slăbit. Spre exemplu,porumbul păstrat nu mai mult de 6 luni la congelator îşi menţin conţinutul de luteină şi zeaxantină,caroteboizi cu proprietăţi antioxidante care-ţi protejează ţesuturile de radicalii liberi şi te ajută să ai o vedere bună. La fel de bună în cura de slăbit este şi mazărea congelată. O jumătate de cană de mazăre de la congelator îţi aduce 13% din cantitatea de vitamina C necesară zilnic.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg