Renunţă la tocuri chiar acum! Iată de ce!

1 74650 original jpg jpeg

Nelipsiţi din gardroba unei femei, pantofii cu toc ne ajută să avem picioarele mai lungi, dar tot ei sunt cei care îngreunează circulaţia sângelui, şi sunt consideraţi o cauză a dezvoltării venelor varicoase.

Preferaţi de majoritatea femeilor,pantofiicu toc sunt cei care reflectă o parte importantă din personalitatea fiecăreia. Dar,dacă sunt purtaţi zilnic,atunci încep să apară efecte negative asupra sănătăţii,care trebuie luate în considerare.Nu este nicio problemă dacă încalţi pantofi cu toc o dată sau de două ori pe lună,dar este mai bine dacă sunt evitaţi,pentru că pot apărea probleme ca:durere de spate,durere de picioare,dar şi în alte zone ale corpului.

Iată care sunt beneficiile renunţării la pantofii cu toc: Evită pantofii cu toc şi eviţi durerea de spate

Purtarea pantofilor cu toc duce la creşterea presiunii din zona spatelui,dar şi din muşchi. Şi,în anumite cazuri,persoanele care se confruntă cu spondiloză suferă de dureri şi mai intense. Atunci când nu porţi tocuri,spatele revine la poziţia normală,şi durerea,şi presiune dispar. Astfel eviţi să te confrunţi cu dureri de spate.

Gata cu inflamaţia călcâiului lui Ahile

Atunci când călcâiul este ridicat,presiunea este mai mare şi duce la apariţia inflamaţiei numite „inflamaţia călcâiului lui Ahile”. Dacă începi să te încalţi cu ceva mai confortabil,durerea va dispărea,pentru că muşchii se vor elibera de presiune.

Durerea de genunchi va dispărea

Chiar dacă este o afecţiune cu care se confruntă des atleţii,prin purtarea de pantofi cu toc duci la creşterea tensiunii ligamentelor şi tendoanelor din genunchi. Durerea va fi tot mai intensă,cauzând inflamaţie şi dificultate în mişcare.

 Eviţi dezvoltarea venelor varicoase

Experţii spun că,atunci când o femeie poartă pantofi cu toc,este îngreunată circulaţia sângelui,plus că presiunea din picioare este mai mare,iar acest lucru face dificilă circulaţia sângelui.

Pe termen lung,acest lucru poate duce la dezvoltarea de vene varicoase,care reprezintă o problemă. Dar atunci când încalţi încălţăminte normală şi confortabilă,sângele revine la normal şi riscul este eliminat.

Credit foto:www.steptohealth.com