Schimbări minore care te pot feri de cancer

Cancerul este una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale secolului în care trăim. Stilul de viaţă, cât şi predispoziţia genetică sunt factori cheie în declanşarea acestei maladii periculoase.
Cu toate acestea,micile schimbări pot face diferenţa. Iată de ce să ţii cont pentru a-ţi reduce la jumătate riscul de a suferi de cancer.
1. Evită consumul de zahăr,în special de fructoză
Specialiştii atrag atenţia că un consum mare de zahăr,în special de fructoză,duce la îmbolnăvirea celulelor corpului,crescând astfel riscul apariţiei cancerului.
2. Asigură-te că asimilezi suficientă vitamina D
Cercetătorii afirmă că există o legătură între deficitul vitaminei D din corp şi apariţia cancerului. Aşadar,include în alimentaţia ta alimente care conţin vitamina D şi expune-te la soare în mod constant,în special în prima parte a zilei când razele soarelui nu sunt atât de puternice.
3. Nu consuma produse pe bază de soia nefermentată
Soia nefermentată conţine cantităţi mari de estrogen şi de fitoestrogen. Aceste substanţe favorizează apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul sânilor.
4. Mănâncă alimente bogate în acizi graşi Omega-3
Deficienţa de Omega-3 este un factor comun care duce la apariţia cancerului,întrucât inflamaţiile din corp sunt o componentă importantă a acestei afecţiuni. De aceea,este esenţial să incluzi în alimentaţia ta carnea de peşte,nucile,uleiul de măsline şi avocadoul.
5. Verifică în mod constant nivelul fierului din corp
Dacă ai prea mult fier în organism,corpul produce radicali liberi în cantităţi mari,ceea ce înseamnă că ai un risc crescut de a suferi de cancer. Pentru a verifica nivelul fierului din corp,se poate face un test numit feritina serică.