Scurtarea menstruaţiei şi amânarea menstruaţiei. Cum să o întârzii

scurtarea menstruaţiei jpeg

Urmează să ai un eveniment important şi parcă nu ai vrea ca acesta să fie chiar în zilele în care-ţi vine menstruaţia. Află aşadar tot ce trebuie să ştii despre scurtarea menstruaţiei şi despre amânarea ciclului menstrual!

Scurtarea menstruaţiei

Apa cu lămâie

Este unul dintre cele mai vechi trucuri pe care le poţi aplica pentru a scurta menstruaţia. Sucul de lămâie este acid,contribuie la detoxificarea organismului şi astfel sângele menstrual va fi mai repede eliminat,scurtând durata menstruaţiei. Stoarce sucul de la o lămâie în o jumătate de cană de apă şi bea de 2-3 ori pe zi.

Oţet de mere pentru scurtarea menstruaţiei

Are acelaşi efect precum sucul de lămâie,ajutând toxinele să fie mai repede eliminate de către organism. Amestecă două linguri de oţet de mere cu 250 ml apă şi bea câte 3-4 căni pe zi în acea perioadă a lunii.

Ceai de zmeură

O altă soluţie pentru scurtarea menstruaţiei este ceaiul de zmeură. Două sau trei căni de ceai de zmeură pe zi,băute atât înainte cât şi în timpul menstruaţiei,îi scurtează durata,deoarece relaxează muşchii uterului şi astfel lichidul menstrualeste eliminat mai repede. Fierbe 1 mână de frunze uscate sau proaspete de zmeură în 500 ml apă,strecoară şi bea ceaiul pe parcursul zilei.

Amânarea menstruaţiei

Ulei de cocos

Dacă vrei să întârzii cu o zi venirea menstruaţiei,ia 1-2 linguri de ulei de cocos. Dacă nu îţi place gustul,îl poţi dizolva într-o cană cu ceai fierbinte. Uleiul de cocos conţine acizi graşi esenţiali şi antioxidanţi care reduc fluxul menstrual,astfel încât acesta să întârzie cu câteva ore.

Rădăcină de angelică pentru amânarea menstruaţiei

Această plantă mai este cunoscută şi sub denumirea de „ginsengul feminin“ şi este folosită pentru a trata multe probleme menstruale. Rădăcina de angelică echilibrează hormonii  şi opreşte ciclul menstrual. Înmoaie 1 rădăcină de angelică tocată în 250 ml apă fierbinte,lasă la infuzat câteva minute,strecoară şi bea 2 căni de ceai pe zi.