Slăbeşte şi combate retenţia de apă cu smoothie-ul de banană

1 71227 original jpg jpeg

Aceste smoothie-uri de banană te ajută să slăbeşti şi să elimini excesul de lichide din corp. În plus, compusul pe care-l conţine banana, triptofanul, este aminoacidul esenţial pe care organismul nu-l sintetizează în mod natural şi care contribuie la un somn mai odihnitor şi previne depresia.

Banana este fructul originar din Asia şi,pentru că este bogat în calorii,de-a lungul anilor a căpătat o reputaţie nu prea bună,spunându-se de fap că,îngraşă.Timp de secole,oamenii din întreaga lume s-au lipsit de gustul lui rafinat,pur şi simplu pentru că au crezut în mod fals că nu este un fruct care trebuie să fie inclus în alimentaţie.Dar acest mit şi-a pierdut din putere la un moment dat.Oamenii au început să vadă beneficiile pe care le are fructul asupra organismului şi au început să-l mănânce aproape zilnic. De fapt,bananele au un conţinut ridicat de potasiu şi zaharuri naturale,care ajută la eliminarea fluidelor reţinute în organism şi cresc nivelul energiei.Şi,datorită conţinutului său de triptofan,este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru insomnie,anxietate şi depresie. Poate cel mai interesant este faptul că este un fruct foarte versatil,care se poate combina cu alte alimente pentru a sprijini dieta.

Iată 2 reţete de smoothie-uri de banane: Smoothie de banană şi migdale

Această băutură ajută la menţinerea sub control a apetituluişi stimulează funcţiile rinichiilor pentru a elimina fluidele reţinute. În plus,datorită acizilor graşi esenţiali pe care-i conţine,antioxidanţilor şi zaharurilor naturale,este excelent pentru a ”reîncărca” corpul cu energie când este obosit.

Ai nevoie de:

-200 ml de lapte de soia

-1 banană

-10 migdale

Mod de preparare:

Decojeşte banana,zdrobeşte migdalele şi adaugă-le pe toate în vasul blenderului peste laptele de soia,după care le procesezi împreună pentru câteva minute până capătă o textură cremoasă. Se bea pe stomacul gol sau imediat după ce ai mâncat micul dejun. Bea acest smoothie timp de 15 zile,cu o pauză de 2 săptămâni,după care încă 15 zile îl bei zilnic.

Smoothie de banană şi unt de arahide

Chiar dacă ingredientele folosite sunt mai bogate în calorii,este smoothie-ul cel mai eficient pentru slăbit. În plus,potasiul pe care-l conţine ajută la combaterea retenţiei de fluide şi reduce inflamaţia din corp,în timp ce acizii graşi şi antioxidanţii protejează celulele corpului şi facilitează procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Ai nevoie de:

-1 banană

-56 de gr de unt de arahide scăzut în grăsimi

-125 de ml de lapte de soia

-3 cuburi de gheaţă

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele într-un vas şi procesează-le cu blenderul la viteză mare până ce capătă o textură cremoasă. Se bea în fiecare dimineaţă şi,în plus,poţi adăuga suplimenteşi proteine sub formă de pudră în el.

Credit foto:www.steptohealth.com