Ştii ce beneficii are salata verde?

Crezi că salata nu conţine altceva decât apă şi că te ajută doar la o bună hidratare, însă, există surprinzător de multe substanţe nutritive în această verdeaţă. Pe lângă numărul foarte scăzut de calorii, iată de ce ar mai trebui să mănânci vara asta salată verde.
Fibre
Nu are la fel de multe precum fasolea ori merele,însă fibrele din salata verde fac din aceasta alegerea perfectă. Fibrele sunt bune deoarece deţin controlul apetitului,digerându-se lent şi lăsându-ţi sentimentul de saţietate mai mult timp.
În plus,controlează nivelul colesterolului şi te apără împotriva bolilor de inimă şi reglează funcţia intestinală.
Vitamina A
Anumite tipuri de salată verde conţin suficientă vitamina A pentru a satisface nevoia zilnică a acestui nutrient. Vitamina A este importantă pentru sistemul imunitar şi este considerat un antioxidant bun,ce ajută la combaterea radicalilor liberi.
Te fereşte de numeroase boli de inimă şi chiar de cancer.
Fier
Cele mai multe verdeţuri conţin anumite cantităţi de fier,nutrient important mai ales pentru femei,deoarece acestea pierd o cantitate semnificativă de sânge în fiecare lună.
Este,de asemenea,vital în timpul sarcinii,deci ai mare grijă la aportul de fier pe care-l asiguri organismului tău.
Vitamine B
Vitaminele B sunt necesare,deoarece ajută la transformarea alimentelor în energie,pe care,ulterior,organismul o foloseşte pentru a funcţiona corect pe durata unei zile.
Citeşte şi:
Ce să mănânci pentru a-ţi asigura doza zilnică necesară de vitamine