Sweetie, fructul cu efect energizant

1 67178 original jpg jpeg

Cel mai nou fruct despre care se vorbeşte este sweetie, care este un citrice fără sâmburi, asemănător cu grepfrutul. Oroblanco sau sweetie este un fruct hibrid dintre un pomelo neacid diploid şi un grepfrut alb tetraploid. Este un fruct mai puţin acid şi mai puţin amar decât grepfrutul.

Cum a apărut fructul sweetie

Acest fruct a fost brevetat de Universitatea din California,în anul 1981,după ce a fost dezvoltat de Robert Soost şi James Cameron,la staţia de experiment de citrice,de la Universitatea din Riverside,California. Proiectul a început în 1958,şi a condus la o serie de plantaţii de teste înainte de o variaţie de succes.Acesta are coaja mai groasă decât grepfrutul. Când îl mănânci îţi dai seama că nu este la fel de amar precum grepfrutul,ci este mai dulce,chiar şi atunci când coaja este încă verde.Membranele albe sunt separate de segmentele cărnoase care sunt amare,şi de obicei sunt îndepărtate. Fructul oroblanco sau sweetie are un gust similar cu parfumul florilor sale. Acesta poate fi curăţat şi mâncat la fel ca şi portocala,doar că îndepărtezi coaja albă,şi este consumată la micul dejun.Copacul oroblanco nu creşte în condiţii de frig,dar are tendinţa de a se adapta repede la mediul său şi este un cultivator viguros. Acum este cultivat în California şi în Australia,dar un fruct asemănător a fost cultivat în mod obişnuit în Israel din 1984,de unde vine şi numele de origine „sweetie”.

Fructul sweetie

Aşa cum am mai spus,acest fruct este similat cu grepfrutul,doar că este de culoare verde închis,cu dimensiune mai mare decât grepfrutul şi este mai dulce. La fel ca şi celelalte fructe este bogat în vitamina B,C şi vitamina P,magneziu,calciu,fier,fosfor şi tianină.

Este recomandat să fie consumat atunci când eşti răcită,deoarece este bogat în vitamina C,şi ajută la întărirea sistemului imunitar,ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute şi la scăderea colesterolului din sânge,luptă împotriva riscului de  dezvoltare a diabetului,dar şi a obezităţii. Are un efect energizant,revigorant şi stimulează pofta de mâncare.Recente