Te-ai decis să renunţi la consumul de pâine? Iată ce se-ntâmplă în corpul tău!

1 71646 original jpg jpeg

Te-ai hotărât să urmezi o dietă pentru a scăpa de nesuferitele kilograme în plus? Dacă din noul tău regim alimentar lipseşte pâinea, ar trebui să ştii ce efecte are lipsa acesteia pentru organism.

Pierzi în greutate

Când reduci aportul de carbohidraţi,primul lucru pe care îl observi este cât de repede pierzi din kilograme. Specialiştii spun că nu pierzi din grăsimea corpolară,ci apă.

Te simţi epuizată

Carbohidraţii sunt principala sursă de energie pentru creier,spun nutriţioniştii. Când consumul de carbohidraţi este redus şi chiar lipseşte,apar numeroase probleme cu care te poţi confrunta:respiraţia urât mirositoare,gură uscată,oboseală,slăbiciune,ameţeală,insomnie,greaţă. Practic,te simţi ca şi cum ai avea gripă.

Dispar poftele

Carbohidraţii rafinaţi sunt vinovaţi de mărirea nivelului de zahăr în sânge,favorizând apariţia poftelor. Un studiu publicat recent în „Jurnalul American Clinic de Nutriţie“ arată că adrenalina activează centrul de dependenţă din creier,ceea ce duce la apariţia ulterioară a poftelor. Optează pentru cereale integrale bogate în fibre,pentru a menţine nivelul de zahăr din sânge şi pentru a preveni poftele.

Scade riscul de boli de inimă şi diabet

Tipul de cereale pe care hotăreşti să nu-l consumi poate face o mare diferenţă Potrivit unui studiu publicat în 2014,carbohidraţii rafinaţi măresc nivelul de acid palmitoleic,ce creşte riscul de boli de inimă şi de diabet zaharat de tip 2. Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii,cerealele integrale scad colesterolul „rău“,reducând riscurile apariţiei bolilor de inimă,accidentului vascular cerebral,obezităţii şi diabetului de tip 2.

Se diminuează nivelul de energie

Cerealele integrale sunt o mare sursă de fier,magneziu şi vitamine din complexul B,toate având un rol important în menţinerea nivelului de energie. În plus,din moment ce carbohidraţii sunt combustibilul preferat al organismului,toate celulele îşi încetinesc funcţiile,lucru ce duce la apariţia multor probleme de sănătate.