Te îngraşi dacă mănânci caju?

1 81710 original jpg jpeg

Consumate la nivel mondial, caju sunt fructele uscate cele mai bogate în acizi Omega-3, acid linoleic, acid oleic monosaturat, vitamine şi minerale. Cu toate că au un conţinut ridicat de substanţe nutritive, numărul de calorii este mare, provocând creşterea în greutate când sunt consumate în exces.

Legătura dintre îngrăşare şi consumul de caju

Caju poate provoca creşterea în greutate dacă sunt mâncate în exces. Ele sunt o sursă excelentă de energie, ceea ce înseamnă că au un conţinut ridicat de calorii. Deşi furnizează energie, numărul de calorii consumate nu este acelaşi eliminat.

Totodată, prezenţa grăsimilor monosaturate sunt bune pentru sănătatea inimii, dar dacă sunt consumate în exces, pot avea un impact negativ şi provoacă afecţiuni cardiovasculare.

Caju crud are mai puţine efecte, însă cele prăjite şi sărate conţin mai multe calorii. Aproximativ 30 de grame de caju conţine 163 de calorii, dacă sunt consumate crude. Cele prăjite ajung la 790 de calorii/per 30 de grame.

Efectele secundare ale consumului de caju în exces

- Caju poate provoca creşterea în greutate, dar cauzează şi alte probleme de sănătate precum colesterol ridicat, diabet, boli cardiovasculare etc.

- Consumul de caju prăjit şi cu sare provoacă creşterea tensiunii arteriale. Sodiul este cel care joacă un rol major în acest sens.

- Provoacă alergii. „Consumul excesiv de caju poate provoca reacţie alergică la mulţi oameni”, o spune un studiu recent.

- Afectează absorbţia altor alimente. Când mâncăm mai mult caju decât ar trebui, se produce un dezechilibru nutritiv în corp. Caju combate foamea şi, prin urmare, organismul nu mai primeşte substanţele nutritive de care are nevoie. El trebuie să primească o cantitate proporţională de vitamine şi minerale.

Chiar dacă caju este preferat de foarte mulţi oameni, recomandat este consumul moderat. Alege în schimb alternative precum migdale, nuci, fistic, stafide etc., împreună cu acestea, pentru a-i oferi organismului substanţele nutritive de care are nevoie.Recente

Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg