Ţii dietă? Află dacă eşti predispusă la acnee

1 65583 original jpg jpeg

De multe ori, în urma unei diete ajungem să avem probleme de sănătate. Unele diete îţi fac bine, dar pot afecta sănătatea pielii şi pot declanşa apariţia acneei. O alimentaţie sănătoasă te ajută să-ţi păstrezi pielea strălucitoare.

Dieta vegetariană

Oamenii se întorc la vegetarianism din mai multe motive,inclusiv cele etice,de sănătate sau probleme provocate de gustul de carne. Dietele vegetariene sunt asociate cu starea bună de sănătate.Cu toate acestea,carnea eliminată din dietazilnică se poate face la întâmplare,fără prevenirea deficienţelor de vitamine sau minerale. În primul rând,este important să se asigure sursele necesare organismului de vitamina B12 şi fier pentru a preveni anemia. În al doilea rând,consumul de carbohidraţi poate scăpa de sub control după eliminarea alimentelor bogate în proteine. Consumul de carbohidraţi în exces este un factor major în apariţia acneei.Una dintre problemele-cheie într-o dietă vegetariană este provocarea de a obţine proteinele necesare. Un substitut poate fi laptele. Produsele lactate,cum sunt brânza,iaurtul şi laptele sunt adesea consumate în mod regulat pentru a compensa lipsa de proteine din carne. Pentru cei care suferă de acnee,un aport ridicat de lactate,poate deveni o problemă. Aceştia au o sensibilitate alimentară.Există o dietă vegetariană sănătoasă şi una nesănătoasă. Este o modalitate ca un vegetarian să mănânce sănătos înainte de a adopta acest stil. Alimentele procesate,cum sunt brânza topită,untul de arahide,sandwich-urile,jeleul,covrigii,carnea sau soia sunt opţiuni uşor accesibile,dar nesănătoase pentru proaspeţii vegetarieni,mai ales în cazul în care aceste alimentesunt consumate în mod regulat. Vegetarienii care fac aceste alegeri alimentare pot dezvolta alte probleme de sănătate.

Dieta Raw Vegan

Vegetarienii care nu mănâncă lactate,ouă sau carne,aleg în primul rând să mănânce alimente procesate. Consumul de fructe şi legume bogate în amidon,cum este sfecla,conţin o cantitate concentrată de zaharuri în mod natural,pe care le absoarbe organismul.

Prin stoarcerea legumelor şi a

sunt eliminate fibrele care se găsesc în coajă în mod normal,prin asimilarea zaharurilor prin tractul digestiv în sânge. Dacă eşti predispusă la acnee,pielea ta este foarte sensibilă la lipsa de zahăr. Ca urmare,dieta vegetariană poate contribui la apariţia acneei,dacă aportul de zahar nu este atent monitorizat.