Top 4 combinaţii de alimente care previn îmbătrânirea

Până acum bănuim că aţi aflat ce alimente trebuie evitate şi care sunt cele pe care trebuie să le consumaţi pentru o sănătate cât mai bună. Ştiaţi însă că dacă mâncaţi combinaţii specifice de alimente, acestea pot avea un efect mult mai benefic asupra organismului? Iată patru combinaţii care fac minuni.
Previn infarctul:mărul şi ciocolataPăstraţi-vă inima sănătoasă cu componentul antiinflamator din mere-quercetina. Puteţi să îi creşteţi beneficiile combinând mărul cu ciocolata neagră. Studiile arată că,mâncat împreună,acest duo antioxidant reduce riscul atacurilor cardiovasculare şi al apariţiei cheagurilor de sânge. Un desert rapid dintr-o combinaţie între cele două se face prin topirea ciocolatei negre într-un fondue. Tăiaţi mărul în cuburi şi,după ce le daţi prin fondue,puneţi-le la frigider să se întărească ciocolata. Rezultatul este delicios.Păstrează pielea tânără:ceaiul verde şi lămâiaCeaiul verde este bogat în catechină,un antioxidant foarte puternic;prin adăugarea unei felii de lămâie în ceai se întăreşte efectul catechinei de a vă face pielea să arate mai tânără şi frumoasă. Vitamina C din sucul de lămâie accelerează acţiunea antioxidanţilor. Este o băutură răcoritoare la care puteţi apela chiar şi de câteva ori pe zi.































