Topul legumelor anticancerigene

1 72051 original jpg jpeg

Consumul excesiv de carne roşie poate duce la activarea celulelor cancerigene, mai ales la organe precum pancreas, prostată, sân şi rinichi. De aceea, pentru a preveni această boală este recomandat ca dieta să fie echilibrată şi sănătoasă.

Ştiai că sfecla roşie ajută la curăţarea organismului,previne cancerul şi afecţiunile cardiovasculare?

Cancerul este boala caracterizată prin creşterea anormală a celulelor care nu mai funcţionează normal. Acest rezultat de anormalitate este produs de procesul natural al corpului,care,în impact afectează organele şi sistemele din corp.

Cancerul se află pe primul loc în topul cauzelor de mortalitate în întreaga lume. Se crede că această boală este produsă de mai mulţi factori inclusiv genetici,modificări hormonale,consumul excesiv de alcool şi tutun,malnutriţie şi factorii emoţionali împreună cu alţii.Milioane de cercetări au fost destinate acestei boli pentru aflarea de noi tratamente,şi cum poate fi ea prevenită. Cercetările au arătat că o dietă echilibrată şi sănătoasă are un efect şi impact foarte important asupra prevenirii şi tratarea cancerului.Mai mult decât atât,s-a descoperit că anumite alimente conţin proprietăţi anticancerigene,mai ales legumele bogate în vitamine,minerale,antioxidanţi şi alte elemente favorabile. Aceste alimente trebuie incluse în alimentaţia zilnică pentru a preveni cancerul.

Topul legumelor anticancer:Iată care sunt legumele care previn cancerul Topul legumelor anticancer:Morcovul

Proprietăţile anticancerigene ale morcovului se datorează concentraţiei mari de beta-caroten şi carotenoide,care nu sunt doar puternici antioxidanţi,ci ajută şi la regenerarea celulelor.

Topul legumelor anticancer:Roşia

Roşia conţine licopen,care este un caroten,şi-i dă roşiei culoarea. De asemenea,este substanţa care,datorită proprietăţilor pe care le posedă,previne cancerul de prostată. În plus,roşia conţine vitaminele A,C şi E şi un număr mare de antioxidanţi care previn orice alt tip de cancer.

Topul legumelor anticancer:Ardelul gras roşu

Această legumă este cunoscută pentru proprietăţile pe care le posedă,care includ şi pe cele anticancerigene datorită conţinutului ridicat de beta-caroten,licopen şi capsaicină. De asemenea,ardelul gras roşu conţine şi vitaminele A şi C,care devine antioxidantîn combinaţie cu alte substanţe.

Topul legumelor anticancer:Sfecla roşie

Prezenţa flavonoidelor şi betaninei face din sfecla roşie o foarte bună alegere ca legumă cu proprietăţi anticancerigene. Diferite studii au arătat că sfecla roşie în combinaţie cu alte legume precum roşia,ceapa şi castravetele,are un efect puternic şi previne mai multe boli.

Topul legumelor anticancer:Vânăta

La fel ca celelalte legume,vânăta este caracterizată de proprietăţile anticancerigene pe care le posedă,plus cantitatea mare de antioxidanţi,vitaminele A,C şi E,fibre şi seleniu.

Topul legumelor anticancer:Usturoiul şi ceapa

Acestea două conţin proprietăţi antibacteriene,care ajută la stimularea sistemului imunitar şi curăţarea naturală a organismului de toxine. Atât ceapa,cât şi usturoiul,sunt bogate în alicin,componentă care conţine sulf şi care este perfectă pentru curăţarea ficatului,ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism şi sânge şi pe cele care ar putea cauza dezvoltarea cancerului.

Credit foto:www.steptohealth.com