Uită de stres, cu un exerciţiu de yoga!

1 67627 original jpg jpeg

Yoga ţine de filozofia indiană şi se practica deja cu mult înaintea erei noastre. Astăzi, e “ceva la modă”, dar şi o soluţie la îndemână, dacă vrei să scapi de nervozitate şi de agitaţie şi să-ţi păstrezi starea de bine. Iată un exerciţiu simplu!

Resimţi din ce în ce mai mult presiunea fiecărei zile şi,prinsă între zeci de obligaţii,ai impresia că ai uitat să mai meditezi la lucrurile care contează cu adevărat pentru tine? Ţi se pare că întâmplările se derulează prea repede şi parcă nu mai ai timp să înţelegi nimic din ele? Sau deja ai încetat de mult să-ţi mai pui întrebări? Letizia Larenzi,specialist în yoga,îţi recomandă un exerciţiu uşor,care-ţi va elibera organismul de tensiunea acumulată şi te va ajuta să-ţi regăseşti echilibrul,concentrându-te asupra esenţialului. E vorba de tehnica Pranayama.

Dacă vrei să te destinzi rapid,iată ce ai de făcut! Mai întâi,aşază-te pe un fotoliu sau pe sol,ţinându-ţi spatele drept. Degetul mare şi arătătorul mâinii drepte se ţin lipite şi întinse. Pune-ţi vârfurile acestor degete la baza nasului,în spaţiul dintre sprâncene,astfel încât cu degetul mare să poţi închide nara dreaptă,iar cu inelarul să poţi închide nara stângă.

Expiră profund cu ambele nări,apoi închide nara dreaptă cu degetul mare. Inspiră şi expiră folosind doar nara stângă.

Închide,apoi,cu ajutorul inelarului,nara stângă. Inspiră şi expiră folosind doar nara dreaptă. Apoi,schimbă din nou. Repetă de câteva ori!

Ultima mişcare a exerciţiului trebuie să fie o expirare pe nara dreaptă.

La final,aşază-ţi palmele pe genunchi,în poziţia clasică pentru yoga,şi reia-ţi respiraţia instinctivă. Analizează-ţi cu atenţie starea de la finalul exerciţiului. Specialiştii spun că,în timp,puterea de concentrare creşte şi te vei simţi mai bine cu fiecare exerciţiu. Dar,acum,simţi vreo diferenţă? Te simţi mai liberă,mai detensionată,mai calmă?