Uite ce boală poţi preveni dacă bei apă cu lămâie

1 75120 original jpg jpeg

În această vară, bucură-te de apa cu lămâie, deoarece are nenumărate beneficii în menţinerea sănătăţii. Însă, băutura trebuie preparată chiar de tine acasă, nu cumpărată din comerţ.

Poate nu ştiai,dar a fost demonstrat ştiinţific că lămâile bio au proprietăţi anticancerigene.Se spune că pectina citrică,care este o substanţă extrasă din pulpa de lămâie,are puterea de a preveni sau inhiba dezvoltarea cancerului de sân şi a celui de prostată.Iar fitonutrimenţii din lămâie sunt foarte puternici. Unele studii arată că coaja de lămâie are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului,de a întări imunitatea şi,de asemenea,de a preveni anumite tipuri de cancer.Citeşte şi:Cura de 5 zile cu pătrunjel şi lămâie "topeşte" rapid 3 kilogrameCoaja de lămâie bio conţine anumiţi compuşi cunoscuţi sub denumirea de limonoizi. Se spune că aceştia au capacitatea de a reduce creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase. În plus,lămâia are diferite proprietăţi,prin care pot reduce sau preveni dezvoltarea cancerului.Un studiu realizat recent arată că prin consumul de lămâie se reduce riscul de apariţie a cancerului cu până la 50%. În plus,fructul citric are capacitatea de a detoxifica organismul.

Antioxidanţii din lămâie luptă împotriva radicalilor liberi şi pot încetini procesul de îmbătrânire a pielii.

Lămâile bio au şi proprietăţi antibacteriene. Aşadar,prin consumul sucului de lămâie pot fi prevenite anumite infecţii.

Cumpără lămâi bio,stoarce-le şi combină sucul obţinut cu apă şi miere. Amestecă cu o lingură. Băutura poate fi consumată pe tot parcursul zilei.

Lămâia este fructul citric pe care trebuie să-l incluzi zilnic în dietă,mai ales dacă vrei să slăbeşti. Zeama de lămâie conţine o fibră cunoscută sub numele de pectină,care dă senzaţie de saţietate. În plus,are capacitatea de a reduce nivelul de stres şi,în schimb,sporeşte nivelul de energie.

Credit foto:www.boldsky.com