Varza, un remediu la îndemână

1 65595 original jpg jpeg

Salatele, sucul proaspăt ori aplicarea frunzelor pe piele sunt cele mai eficiente forme de a folosi varza pentru tratarea multor boli.

Sucul de varză este un leac pe care îl poţi folosi cu încredere în cazul unor afecţiuni digestive,mai ales ale stomacului sau ale intestinelor.

Aplicate extern,frunzele de varză crudă favorizează producerea hemoglobinei din sânge,care au rolul de a transporta oxigenul în organism.

De asemenea,salatele de varză crudă ajută în ameliorarea bolilor de ficat,a obezităţii,cataractei,a surmenajului fizic şi intelectual,al Alzheimerului sau al febrei.

Detoxifică ficatul

Frunzele de varză ajută în detoxifierea ficatului printr-o substanţă pe care o conţin,sulforafan,care stimulează puternic producerea unor enzime pentru ficat. Consumă de trei ori pe săptămână 300 de grame de varză crudă în salate,adică un sfert dintr-o varză de mărime medie.

Alungă durerile

Frunzele de varză crudă au darul de a descongestiona zonele care au devenit dureroase din cauza reumatismului,a gutei,a unei colici hepatice,ori ale unor entorse sau luxaţii. Pentru a-şi face efectul este necesar să aplici pe locurile dureroase frunze de varză zdrobite,de trei sau patru ori pe zi,cu pauză de minim 45 de minute. Le poţi păstra şi pe parcursul nopţii până la calmarea durerilor.

Reduce glicemia

Sucul de varză este sărac în calorii,dar bogat în vitamine (A,B,C şi E),săruri minerale (calciu,magneziu,fosfor,potasiu) şi fibre. De aceea,o jumătate de pahar de suc de varză băut dimineaţa şi încă una la prânz sunt de ajuns pentru a stabiliza valorile glicemiei când suferi de diabet zaharat.

Stopează evoluţia cataractei

Un sfert dintr-o varză medie crudă sau murată,din care faci o salată şi pe care o consumi de minim trei ori pe săptămână,îţi asigură vitamina A,vitamina C,luteină şi betacaroten. Acestea au un efect puternic antioxidant şi opresc avansarea afecţiunilor oculare,mai ales a cataractei,manifestată prin opacizarea cristalinului ochiului.

Ştiai că...

...unul sau două pahare de suc de varză,băute zilnic,între mesele principale sunt de ajutor în tratamentul multor afecţiuni,cum sunt anemia,litiaza urinară,astmul,bronşita,gripa,colitele sau enteritele? Poţi recurge la sucul de varză şi dacă suferi din cauza ulcerului gastric,luând două sau trei pahare de suc,tot între mesele zilnice.

Credit foto:Shutterstock

92ea3bb57a1c66dd365bb2da21552c03 jpg jpeg


Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg