4 modalităţi să uiţi o persoană pe care ai iubit-o

1 78060 original jpg png

A trece peste o despărţire poate fi unul dintre cele mai dureroase lucruri care ţi s-a întâmplat, mai ales din cauza urmelor adânci pe care le lasă. A sta agăţată de fosta relaţie nu îţi aduce niciun beneficiu, de aceea cel mai sănătos este să te desprinzi de ea pentru a putea iubi din nou.

De cele mai multe ori, în astfel de cazuri, îţi este mai greu să iei o decizie fermă prin care să renunţi să te desprinzi total de trecut, deoarece poate încă mai speri la o reîmpăcare. Dacă vei continua să vorbeşti cu fostul sau îi vei urmări activitatea în mediul online, vei depăşi cu greu momentul despărţirii. Iată ce poţi face pentru a reuşi să te bucuri în continuare de viaţă şi să continui să mergi mai departe.

Acceptă lucrurile aşa cum sunt

Primul lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare este motivul pentru care e bine că ai încheiat relaţia. În schimb, fuga şi dorinţa de a uita persoana care te-a rănit nu te ajută. Fie că ai petrecut alături de partenerul tău câteva luni, fie câţiva ani, e clar că aveţi o mulţime de amintiri împreună, printre care şi amintiri frumoase, pe care le poţi păstra. A încerca să ştergi complet din memorie o persoană alături de care ai trăit poate aduce confuzie şi durere. Acceptă mai degrabă cu seninătate că acesta a fost un capitol din viaţa ta, unul important şi din care ai avut de învăţat multe, dar acum e momentul să mergi mai departe.

Exprimă ceea ce simţi

Unul dintre motivele pentru care fi dificil să treci peste o relaţie este acela că nu aţi încheiat-o în mod oficial şi lucrurile au rămăs neterminate. Poate că nici măcar nu aţi apuca să vă spuneţi ce aveaţi pe suflet şi poate că unele întrebări au rămas fără răspuns, încât te mai ţin pe loc. Propune-i fostului tău partener să aveţi o discuţie în care să vorbiţi deschis, fără reproşuri. Dacă nu doreşte, îi poţi scrie ceea ce ai fi aveut de spus daca v-aţi fi întâlnit. Aşa că nu îţi reprima emoţiile. Spune ceea ce simţi, plângi dacă simţi nevoia şi lasă-ţi timp să te vindeci.

Rupe orice legătură

Următorul pas care te va ajuta să îţi revii este să rupi orice legătură cu fostul tău partener. Asta nu înseamnă că încerci să uiţi de existenţa celui care a contat cândva sau că trebuie să îl ştergi din viaţa ta, nu. Dar ai nevoie să păstrezi distanţa pentru a nu-ţi distrage atenţia de la drumul pe care ai pornit, departe de el. De aceea, chiar dacă ai fi tentată să rămâi prin preajma lui, ca prietenă, va fi cel mai nepotrivit lucru pe care l-ai putea face. Cel puţin nu atunci când totul e atât de proaspăt. Poate, cu timpul, să reveniţi la sentimente mai bune, când relaţia dintre voi va avea alta dinamică şi rănile se vor fi închis.

Deconectează-te şi bucură-ţi sufletul

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face acum este să profiţi de timpul pe care îl ai la dispoziţie şi să-l fructifici. După ce perioada de durere a trecut, în care ai simţit nevoia să te izolezi o vreme, nu te gândi să îţi petreci zilele singură, stând pe canapea. Ieşi în oraş,  întâlneşte-te cu prietenii tăi sau fă-ţi unii noi, înscrie-te la cursuri de unde poţi învăţa lucruri intresante, fă orice îţi place. Fii deschisă la persoanele noi care apar în viaţa ta şi se arată interesate de tine şi chiar dacă la început ai putea avea tendinţa să le îndepărtezi, nu face asta, căci poţi pierde persoane valoroase. Oferă şanse şi bucură-te de noi începuturi.