4 seturi de exerciţii fizice pentru persoane supraponderale

1 63529 original jpg jpeg

În cazul persoanelor supraponderale, exerciţiile fizice ajută nu doar în lupta cu kilogramele în plus, ci şi în normalizarea lipidelor în sânge, în normalizarea tensiunii arteriale şi a nivelului glucozei în sânge, având un rol activ în prevenirea apariţiei problemelor cardiovasculare şi a diabetului de tip 2.

 Împreună cu un regim alimentar bazat pe alimente naturale şi pe porţii de dimensiuni medii,procesul de slăbire se poate desfăşura natural şi sănătos,cu rezultate excelente în timp.

Înainte de a începe să faci exerciţii fizice îţi recomand să faci mişcări lente de încălzire timp de 5-10 minute – rotiri lente ale membrelor,întinderi uşoare,aplecări,care să te ajute să îţi pregăteşti corpul pentru efort fizic.

1. Mişcări ale braţelor

Depărtează picioarele dincolo de nivelul umerilor,menţinând genunchii flexaţi în poziţie de semi-genuflexiune. Încordează abdomenul şi ţine o mână în talie,ca să verifici permanent dacă poziţia ta e corectă. Încordează braţul şi ridică-l în laterală,până la nivelul umărului. Concentrează-te să menţii coloana dreaptă atunci când ridici braţul,pentru a izola corect muşchii. Dacă vrei să adaugi un plus de rezistenţă,poţi lucra cu o ganteră mică,de un kilogram. Execută lent 3 seturi a câte 10 repetări,alternativ cu fiecare mână.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR.