5 superstiţii care ascund un adevăr

1 82143 original jpg jpeg

Când te gândeşti la superstiţii, ai în minte acele poveşti inventate de bătrâni care s-au răspândit prin viu grai şi s-au păstrat în cultura colectivă ca fiind embleme ale norocului sau ale ghinionului. Dintre toate, există câteva care ascund un adevăr magic. Află care sunt acestea!

Bătaia în lemn

Este una dintre cele mai răspândite superstiţii care s-ar părea că împiedică bolile şi nenorocirile. Oamenii obişnuiesc să bată în lemn ori de câte ori simt că un pericol s-ar putea apropia de ei. Credinţa are origini străvechi şi se bazează pe ideea că în fiecare copac ar exista un spirit care vine în ajutorul nostru. Obiceiul era practicat de preoţii antici care îşi doreau să evite Răul.

Folosirea usturoiului

Această superstiţie este extrem de populară în Orientul Mijlociu şi Europa de Est, bazată pe ideea că usturoiul are proprietăţi magice şi ajută la alungarea demonilor şi strigoilor. Puţini ştiu însă că usturoiul era, în trecut, asociat cu planeta Marte. Energia acestei planete luptă împotriva ghinionului şi a spiritelor rele. Cel care poartă sau unge cu usturoi locul în care trăieşte îşi creează o aură de protecţie, împiedicând astfel entităţile malefice.

Pisica neagră

De regulă, când vedem o pisică neagră care ne apare în cale, ne gândim că vom avea ghinion. Cu toate astea, există popoare, cum ar fi britanicii spre exemplu, care au credinţa că o pisică neagră este, de fapt, aducătoare de noroc şi bunăstare. Interesant este faptul că, în credinţa străveche, pisica neagră nu era asociată nici cu ghinionul, nici cu norocul, ci doar reprezenta un semn că urmează o schimbare în viaţa celui căruia i-a ieşit în cale.

Acoperirea oglinzilor

Din nou, această superstiţie este destul de populară. Oglinzile sunt considerate obiecte fermecate, motiv pentru care există obiceiul, mai ales pe la sate, să se acopere, în special când sunt înmormântări. Se crede că oglinzile sunt o poartă spre Iad şi că, prin intermediul lor, demonii şi spiritele răufăcătoare ar putea să ajungă în lumea celor vii, a materialului.

Sarea purificatoare

Cei mai superstiţioşi cred că sarea are puterea de a purifica spaţiul de orice energie negativă, motiv pentru care obişnuiesc să arunce cu ea prin casă, pe stradă sau în orice loc simt că ar putea fi în pericol. Dincolo de proprietăţile ei energetice, sarea era folosită, în trecut, pentru a înlătura tentaţiile şi ispitele Diavolului. Vrăjitoarele şi şamanii aruncau sare peste umărul stâng, acolo unde ştiau că există Cel Rău.Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg