Cele mai bune exerciţii fizice pe care le poţi face la 40 de ani. Rezultate incredibile cu doar 10 minute pe zi!

1 sport jpg jpeg

Mişcarea este importantă de la orice vârstă, dar mai ales după 40 de ani când organismul are nevoie de un „plus‟ de energie. Iată care sunt cele mai bune exerciţii pe care le poţi face începând cu această vârstă!

Ştim deja că menţinerea în formă poate aduce o mulţime de beneficii stării generale de sănătate. Dar un nou studiu publicat în jurnalul „JAMA Internal Medicine‟ indică faptul că aproximativ 110.000 de decese, din SUA, pot fi prevenite anual, dacă persoanele de peste 40 de ani devin mai active.

Cercetătorii au descoperit că doar 10 minute adăugate suplimentar la activitatea fizică normală ar putea contribui în mod evident la o rată de viaţă mai mare. Studiul subliniază că numărul deceselor ar putea scădea şi mai mult dacă activitatea fizică ar creşte zilnic la 20 de minute sau 30 de minute.

Include aceste exerciţii fizice în rutina ta! 

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul de afecţiuni creşte. Printre aceste afecţiuni se numără şi: bolile cardiovasculare, demenţa, anxietatea sau depresia, aşa cum menţionează Stanford Medicine. Pentru a te menţine în formă şi pentru a-ţi dezvolta un stil de viaţă sănătos este important să incorporezi în rutină câteva exerciţii fizice. Nu numai că te vor ajuta să eviţi astfel de probleme medicale, dar îţi vor adăuga şi ani în viaţă!

Citeşte şi: Băutura pe care nu trebuie să o consumi după ce faci sport. Conţine multe vitamine, dar trebuie evitată

Citeşte şi: Aşa se calculează caloriile din farfurie! Foloseşte cântarul de bucătărie, pentru un calcul cât mai precis

Potrivit specialistului Randall Stafford, profesor de medicină, la Stanford Medicine, este esenţial, ca după vârsta de 40 de ani, să incluzi în cele 10 minute suplimentare: plimbările în jurul blocului, plimbările cu bicicleta sau mersul rapid. De asemenea, sunt recomandate antrenamentele care te vor ajuta să îţi menţii echilibrul şi flexibilitatea. El recomandă, de asemenea, stretchingul şi antrenamentele uşoare cu greutăţi.

Sursă foto: Shutterstock