Cele mai bune sporturi de autoapărare

1 66289 original jpg jpeg

Sporturile de autoapărare dezvoltă sentimentul de încredere, un echilibru mintal şi psihic. Cele mai bune sporturi de autoapărare sunt artele marţiale, ele întăresc corpul şi mintea şi te ajută să mergi cu mai multă încredere pe stradă.

Lumea este câteodată un teren periculos. Tot mai mulţi oameni,în special femeile,caută să ştie să se apere pentru cazurile când este nevoie. Sporturile de autoapărare dezvoltă sentimentul de încredere,un echilibru mintal şi psihic. Cele mai bune sporturi de autoapărare sunt artele marţiale,ele întăresc corpul şi mintea şi te ajută să mergi cu mai multă încredere pe stradă.

Tae kwon do este un tip de arte marţiale original din Coreea şi este printre cele mai populare şi bune sporturi de autoapărare. Termenul de tae kwon do înseamnă modalităţi de a lovi şi are multe tehnici de autoapărare. Autoapărarea nu trebuie să fie făcută numai cu forţa şi nu înseamnă să ştii doar să loveşti. În primul rând trebuie să ştii să te aperi de posibile lovituri sau atacuri asupra ta,apoi să cunoşti punctele sensibile ale adversarului şi să le ţinteşti. În arte marţiale îţi dezvolţi viteza,coordonarea corpului pentru a lovi scurt şi eficient.

Cele mai bune sporturi de autoapărare – Krav maga

Krav maga,despre care cei mai mulţi nu au auzit,a început să se bucure de o mare popularitate printre cele mai bune sporturi de autoapărare. Femeile care pot fi victime ale violenţei mai mult ca bărbaţii,se pot folosi de acest sport,care este sistemul oficial de autoapărare a Forţelor de Apărare din Israel. Pe lângă echilibrarea corpului şi minţii atunci când eşti într-o situaţie în care poate apărea violenţa,poţi învăţa cum să-ţi foloseşti anumite părţi ale corpului ca să te aperi,cum sunt coatele şi genunchii.Japonia are multe sporturi de autoapărare,iar samuraii au fost dintotdeauna respectaţi pentru viaţa lor echilibrată. Artele marţiale te învaţă,înainte de toate,că până să foloseşti forţa,trebuie să te foloseşti de minte. Deci,nu numai că înveţi cum să te aperi,ci şi cum să previi violenţa. Aikido este unul dintre cele mai bune sporturi de autoapărare,şi nu conţine tehnici brutale. Autoapărarea nu înseamnă a lupta de la egal la egal cu cineva,ci a putea să scapi din situaţii de violenţă fără să păţeşti ceva grav. Iar aikido te va învăţa să blochezi posibilele atacuri şi multe tehnici de aruncare,care te vor scăpa din situaţii care îţi pot pune viaţa sau demnitatea în pericol.

Cele mai bune sporturi de autoapărare – jeet kune do,tehnicile de autoapărare ale lui Bruce Lee

Jeet kune do este un sport de autoapărare fondat de faimosul Bruce Lee. Acesta a luat cele mai bune tehnici din toate tipurile de arte marţiale şi le-a unit într-un singur sistem. Jeet kune do îşi învaţă elevii să trateze situaţiile periculoase în cea mai eficientă manieră. Elevii mai învaţă cum să lovească cel mai rapid atacatorul şi să se folosească de cea mai apropiată armă. Important este să ieşi fără urme grave dintr-o situaţie critică,ci nu să ştii să te lupţi.

Artele marţiale te pot învăţa tehnici de apărare,cum să îţi foloseşti muşchii şi mintea mai bine,cum să îţi întăreşti corpul şi să te controlezi în diferite situaţii. Este un stil de viaţă care ar trebui să ne preocupe mai mult,mai ales într-o lume în care violenţa a luat proporţii prea mari. Încearcă să mergi la cursuri de autoapărare în cazul în care ai nevoie să te protejezi sau să protejezi pe cineva.