Cele mai puternice rugăciuni. Cum te rogi ca să obţii ce-ţi doreşti

cele mai puternice rugăciuni jpeg

În religia ortodoxă, postul, rugăciunea şi milostenia sunt cei trei stâlpi ai evlaviei, aşa cum spunea Iisus Hristos în predica de pe Muntele Fericirilor. Iată care sunt cele mai puternice rugăciuni.

Există patru feluri de rugăciuni: rugăciunea lăuntrică, rugăciunea exterioară, rugăciunea personală şi rugăciunea comună.

Prin rugăciune, intrăm în contact cu Dumnezeu, cu Maica Domnului şi cu alţi sfinţi. Mintea şi inima noastră se contopesc cu textele liturgice care invocă ajutorul divin. Pentru ca rugăciunea să aibă efect, este bine să te rogi în linişte, fără a-ţi lăsa gândurile să fugă în altă parte.  

1. Cele mai puternice rugăciuni - Rugăciunea de la miezul nopţii

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că rugăciunile de la miezul nopţii sunt deosebit de puternice. „Aşa cum rugăciunile făcute noaptea de Apostolii Pavel şi Sila au deschis porţile temniţei, tot aşa şi rugăciunea făcută noaptea de către creştini poate deschide porţile Cerurilor“, susţinea acesta. Mai mult, Sfântul Ioan Gură de Aur spunea despre rugăciune că „este arma cea mai tare, vistierie care niciodată nu se goleşte, bogăţie nesecată, liman fără valuri, temelia păcii, rădăcină, izvorul, mama tuturor bunătăţilor, mai puternică decât o împărăţie“. Creştinii pot rosti la miezul nopţii orice rugăciune doresc, însă, pe lângă aceasta, ei trebuie să citească psalmul 50 din Psaltire, apoi o catismă (care conţine mai mulţi psalmi).

2. Acatistul Acoperământului Maicii Domnului

Pe lista cu cele mai puternice rugăciuni trebuie trecut şi Acatistul Maicii Domnului

Fecioara Maria este ocrotitoarea familiilor şi a mamelor – aşadar ori de câte ori cei dragi trec printr-un moment greu, rugăciunile către Maica Domnului îi pot călăuzi pentru a lua cea mai bună decizie sau pentru a depăşi  mai uşor un obstacol. Este necesară citirea timp de 40 de zile a acatistului, perioadă în care se ţine post şi se fac pomelnice în timpul Liturgiei. După citirea acatistului, se rosteşte rugăciunea „Preasfântă Împărăteasă, cu îngerii stai împreună şi te rogi zicând: Împărate ceresc primeşte pe tot omul ce se roagă Ţie şi cheamă numele Meu întru ajutor, ca să nu plece nimeni de la faţa mea neajutat şi neascultat“. Această rugăciune poate fi spusă şi de femeile care urmează să nască.

3. Cele mai puternice rugăciuni - Rugăciunea către Sfântul Nectarie din Eghina

I se mai spune şi Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul, şi asta pentru că este cunoscut drept protectorul bolnavilor de cancer. Se spune că, în timpul vieţii, se ruga pentru cei care-i cereau ajutorul şi aveau loc multe minuni. Cei aflaţi în suferinţă pot găsi alinarea în acatistul Sfântului Nectarie, din care cităm: „O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scăpând şi către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră. Vezi rănile sufletelor şi ale trupurilor noastre“.

Ştiai că...

... Malte Friese şi Michaela Wänke, doi psihologi germani au realizat un studiu despre puterea rugăciunilor? Aceştia au analizat un grup de persoane, între care se aflau credincioşi şi atei, pe care i-au pus fie să se roage, fie să se gândească la orice altceva pentru 5 minute. Au constatat că persoanele credincioase care s-au rugat şi-au îmbunătăţit autocontrolul. Explicaţia cercetătorilor a fost faptul că oamenii interpretează rugăciunea ca o interacţiune socială cu Dumnezeu.

… cea mai veche rugăciune din lume este considerată cea lăsată de Mântuitorul Iisus Hristos în pilda vameşului şi a fariseului? Ea se mai numeşte şi rugăciunea lui Iisus sau rugăciunea inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”.Recente