Cristalele, scuturi energetice

1 80837 original jpg png

Strălucitoare, învăluite în mister, cristalele au puteri nebănuite. Aducătoare de energie pozitivă, curăţă spaţiul, regenerează organismul, echilibrează emoţional şi accelerează procesul de vindecare.

Se spune că cel mai bine este să primeşti cristalul în dar – dar dacă alegi să ţi-l iei singură, orientează-te către piatra de care te simţi atrasă puternic în clipa în care-o vezi. Aceea este cea mai potrivită pentru tine în momentul respectiv. Dacă o cumperi pentru altcineva, gândeşte-te câteva clipe la persoana respectivă şi ghidează-te după primul impuls.

O barieră protectoare

Câmpul energetic al fiecărei persoane poate fi afectat, la un moment dat, de energiile negative percepute din exterior. Acest lucru se întâmplă mai ales în zilele în care eşti obosită sau mâhnită şi nivelul tău energetic este scăzut. Simpla purtare în buzanar ori la gât a cristalului îţi va amplifica energia, care se va comporta precum un scut, creând o barieră între tine şi persoanele, gândurile ori evenimentele negative.

Mai aproape de corp

Fiindcă cristalele pot amplifica energia persoanei care le poartă, trebuie ţinute aproape de corp. În funcţie de tipul său, cristalului poate aduce echilibru şi viaţa de zi cu zi. De exemplu, cuarţul roz este indicat pentru atragerea iubirii sau pentru vindecarea suferinţelor din dragoste, granatul pentru sporirea creativităţii şi pentru succesul în carieră, iar ametistul pentru protejarea împotriva durerilor şi pentru sporirea stării generale de sănătate.

Compatibilitate cu metalele

Fără doar şi poate, cristalele naturale sunt mult mai valoroase decât cele sintetice. Cristalul natural poartă cu sine toate energiile Pământului, fiind încărcat cu informaţii care nu dispar niciodată, spre deosebire de cristalul sintetic care îşi pierde proprietăţile după câţiva ani. Atunci când alegi o bijuterie cu cristal, trebuie să ţii cont şi de metalul folosit, pentru că trebuie să fie compatibil cu piatra respectivă. Un cristal valoros se montează în aur, argint sau aramă. Titaniul, platina şi aluminiul nu trebuie să stea în preajma cristalelor.

Cu vârful în sus sau în jos?

Mai puţin cunoscută este modalitatea în care poate fi purtat un cristal – cu vârful orientat în sus sau în jos. Care sunt diferenţele dintre cele două variante? Purtat cu vârful în sus, va ajuta atât la sporirea intuiţiei şi a creativităţii, cât şi la echilibrarea emoţională, fiind recomandat atunci când meditezi. Cristalul purtat cu vârful în jos te va ajuta să te împământezi, adică să fii mai pragmatic şi mai ancorat în realitate, dându-ţi energie pentru a putea rezolva problemele cotidiene.

Transparente şi vindecătoare

Pentru ameliorarea diverselor afecţiuni fizice, cele mai indicate sunt cristalele transparente, verzi sau fumurii. Cuarţul transparent reface nivelul energetic al corpului, în timp ce cuarţul verde ajută la echilibrarea sistemului endocrin. Printre cristalele cu puteri vindecătoare se numără şi smaraldul, folosit în cazul anemiei sau al depresiei, turcoazul, pentru combaterea răcelii şi pentru sporirea imunităţii. Turmalina întăreşte sistemul nervos iar malahitul vindecă ţesuturile.

Cum trebuie curăţate

Odată ce ai intrat în posesia unui cristal, trebuie să urmezi câţiva paşi pentru a-l activa. Altfel, el va fi doar un simplu obiect decorativ. Întâi va trebui să îl cureţi, din cauza faptului că înmagazinează energia tuturor persoanelor care l-au atins până să ajungă la tine. În acest sens, este folosită o metodă de purificare ce presupune ţinerea cristalului timp de 7 zile în sare de mare. Dacă în timpul purtării altcineva îl va atinge, lăsându-şi astfel amprenta sa energetică, este recomandat să repeţi procedura de curăţare.

Ştiai că...

...energia intră prin mâna stângă şi iese pe partea dreaptă chiar şi în cazul stângacilor? De aceea, când vrei să foloseşti cristalul pentru vindecare, ţine-l în mâna stângă.



Recente

empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg